Nieuws/Vrouw
1777285316
Vrouw

Myrthe (30) doet elke dag iets liefs voor een ander: Ik hoop op een sneeuwbaleffect

Hoe fijn is het om anderen een geluksgevoel te bezorgen? Heel fijn, weet Myrthe de Haas (30) uit Diemen. Al een half jaar deelt de zelfbenoemde geluksgoeroe haar geluk met anderen. "Ik ben nu al een compleet ander mens."

Waar de één een groot feest geeft, deed Myrthe iets heel anders om haar dertigste verjaardag te vieren. Onder het motto Myrthe deelt geluk doet ze elke maand dagelijks iets leuks voor een ander. "Het leek mij geweldig om niet alleen mezelf, maar ook anderen een bijzonder jaar te bezorgen."

Leuker mens

In oktober vorig jaar ging haar uitdaging van start. Inmiddels is ze geoefend in het uitdelen van geluk. "Het is zó leuk. Ik zou het echt iedereen aanbevelen. Wat ik het meest bijzonder vind? Dat mensen zo gelukkig worden van een heel klein gebaar. Iemand voorlaten in de supermarkt, spontaan een bosje bloemen uitdelen of een compliment maken: de dankbaarheid is zo groot."

"Ik kan er geen genoeg van krijgen. Helemaal omdat ik niet alleen anderen, maar ook mezelf een stuk gelukkiger maak. Iets goeds doen voor een ander brengt zoveel blijdschap en voldoening. Je wordt er echt een gelukkiger mens van. Ik durf ook wel te stellen dat ik nu een veel leuker mens ben."

Geluksthema

Van het uitdelen van bloemen, het versturen van kaarten of het uitdelen van complimenten: iedere maand staat in het teken van een thema. "In april draait alles om spontaniteit. Zo nam ik onlangs mijn 99-jarige oma spontaan mee naar de dierentuin, liet ik de hond van de buurvrouw uit en pikte ik mijn broertje op na een avondje stappen met vrienden."

"Stiekem denk ik dat deze maand mijn grote favoriet is. Waarom? Omdat niets moet! Het zijn spontane acties. Als ik zie dat iemand worstelt met de boodschappen, help ik een handje. Als de man voor mij zijn portemonnee vergeten is bij de parkeermeter, gooi ik er wat in. Dat hoop ik ook op anderen over te brengen. Kun je spontaan iets goeds doen? Doe het gewoon en je zult zien wat het je oplevert."

Waardering

De mooiste herinnering heeft Myrthe aan het Ronald McDonald Huis. "Ik stond daar een middagje in de keuken en dat werd zo enorm gewaardeerd. Door het personeel, maar vooral door de ouders. Doordat ik een uurtje in de keuken stond, konden zij een uurtje langer bij hun zieke kind zijn. Dat gaf zo'n fijn gevoel."

"Daarnaast kijk ik ook erg uit naar het uitje met een groep kinderen dat ik heb georganiseerd. Het zijn kinderen waarvan de ouders aangewezen zijn op de Voedselbank en dus vrijwel nooit een dagje uit gaan. Speciaal voor deze kinderen heb ik vrijkaartjes gespaard zodat we een middag naar de dierentuin kunnen. Dat soort dingen voelen zo goed, omdat je echt iets kunt betekenen."

Sneeuwbaleffect

Met nog een half jaar te gaan, heeft Myrthe nog heel wat goede daden te verrichten. "Ik wil in ieder geval nog dertig keer voor iemand koken en op dertig verschillende plekken vrijwilligerswerk doen. Verder hoop ik dat ik met mijn missie een sneeuwbaleffect kan creëren en dat iedereen eens wat leuks of liefs doet voor een ander."

Stoppen met het delen van haar geluk gaat Myrthe zeker niet. "Het heeft mij zoveel moois gebracht. Wél merk ik dat het lastig te combineren is met mijn werk, dus ik denk dat ik over een half jaar overstap op een andere vorm. Misschien één keer in de week iets goeds doen voor een ander. We zullen zien. Geluk uitdelen blijf ik in ieder geval met alle liefde doen!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.