Vrouw/Praat Mee
1779179364
Praat Mee

Praat mee

Zou jij je van corona herstellende ouder in huis nemen?

„Neem je moeder in huis!” Dit zegt Joachim Aerts, afdelingshoofd longgeneeskunde van het Erasmus MC tegen RTV Rijnmond. Aerts vraagt familieleden van coronapatiënten om zich te ontfermen over hun dierbaren en ze tijdelijk in huis te nemen voor de nazorg na een ziekenhuisopname.

Aerts: „Als het kan, neem je moeder in huis want daarmee maken we bedden leeg.” Tientallen ziekenhuisbedden blijven volgens hem ’onnodig’ bezet door patiënten die allang ontslagen hadden moeten worden, maar nog niet voor zichzelf kunnen zorgen. De doorstroom naar de thuis- en verpleegzorg loopt vast.

Uitgestelde zorg

Ondanks de daling van het aantal coronabesmettingen, draaien de zorginstellingen in de regio Rotterdam nog altijd overuren. De verpleeghuizen en revalidatiecentra hanteren wachtlijsten en ook de thuiszorg komt handen tekort. Elke dag worden er minimaal dertig ziekenhuisbedden in het Erasmus MC bezet gehouden door coronapatiënten. Bedden die het ziekenhuis goed kan gebruiken. „Het is nu een super uitzonderlijke situatie maar het toont wel aan hoe kwetsbaar we zijn.”

Doordat de ziekenhuisbedden bezet blijven, wordt de zorg van reguliere patiënten, uitgesteld. „Mensen kunnen nu niet altijd de zorg krijgen, die ze nodig hebben. Dat is iets waarvan ik nooit gedacht had, dat je dat in Nederland zou meemaken.”

Praat mee

Wat vind jij? Moeten familieleden de zorg voor herstellende coronapatiënten op zich nemen, zodat ziekenhuisbedden niet ’onnodig’ bezet blijven? Zou jij je moeder/vader in zo’n geval in huis nemen? Of zie je dat niet zitten? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd