Vrouw/Culinair
1781609147
Culinair

Marjolein Kookt Over

Horecawaardige kokkels uit... eigen keuken!

VROUW-collega Marjolein vond het maar afzien, al die coronaweken waarin de horeca dicht was. „En nu maar hopen dat iedereen zich een beetje aan de richtlijnen houdt. Dan kunnen we de rest van de zomer weer vanaf het terras de zon in zee zien zakken.” Tot die tijd kunnen we onze horecabehoeften stillen met gerechten die je in de ’normale wereld’ vaak alleen in de horeca bestelt, maar waar menigeen nu meer tijd voor om ze uit eigen keuken te toveren.

Ingrediënten

~ 1 kg kokkels

~ 1 ui

~ 2 tenen knoflook

~ 200 ml groene-currysaus

~ 200 g basmatirijst

~ 1 el fijngehakte verse bladpeterselie

~ 1 el fijngehakte verse korianderblaadjes

~ 2 el Griekse yoghurt

~ olijfolie, om in te stoven

Bereidingswijze

1. Snipper de ui fijn en pers de tenen knoflook. Stoof even kort in wat olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg de groene currysaus toe, gevolgd door de kokkels en stoof het geheel onder een deksel kort gaar tot de kokkels openstaan.

2. Kook intussen de basmatirijst gaar in water met wat zout. Giet de rijst af. Voeg de basmatirijst toe, strooi er de bladpeterselie en korianderblaadjes over en besprenkel met Griekse yoghurt.

Dit recept komt uit VROUW Magazine. Als premium-lid kun je verschillende Magazine-verhalen nu ook online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.