Vrouw/Opgebiecht
1783516679
Opgebiecht

Opgebiecht

’Was mijn zoon maar zo succesvol’

In onze populaire rubriek Opgebiecht kun je anoniem je geheim delen. Deze week vertelt een vrouw dat ze teleurgesteld is in haar zoon.

„Ik ben een alleenstaande moeder met één kind: een zoon van inmiddels 16. Zijn vader nam al de kuierlatten toen ik nog maar net zwanger was, en dat is maar goed ook want hij was eigenlijk ook maar een lapswans. Probleem opgelost, zou je zeggen, ware het niet dat onze zoon zo ongeveer een exacte kopie van hem is. En daarvan pluk ik nu dus de vruchten. Of beter gezegd: niet de vruchten.

Diploma

Het gelazer begon al op de kleuterschool: vanaf dag één wilde hij niet naar school. En eigenlijk is dat altijd zo gebleven. Met één verschil: de scholen waren steeds anders. Want inmiddels is hij aan zijn vierde school toe: 1) basisschool, 2) middelbare school X, 3) middelbare school Y en 4) middelbare school Z (zijn huidige).

Hij komt gewoon zijn bed niet uit en áls hij al naar school gaat dan voert hij er vervolgens geen drol uit. Ik heb er dan ook een hard hoofd in dat hij ooit een diploma haalt. En dan? Pizza’s rondbrengen? Ergens achter de bar staan?

Blogger

Nog twee jaar en dan is hij volwassen en heb ik niets meer over hem te zeggen. Als ik dan soms vriendinnen trots hoor praten over hun succesvolle zoon, knap ik bijna uit elkaar van jaloezie. Eentje is zelfs een bekende blogger en mijn vriendin is sinds kort zijn manager. Die twee verdienen inmiddels zeer verdienstelijk, krijgen van alles gratis en hebben samen ook nog eens een hoop lol.

Tuurlijk, mijn zoon is gezond en dat is een groot goed. Maar het was wel leuk geweest als hij ook een talent had gehad. Al was het er maar eentje. Want áls hij al een talent bezit, dan heb ik dat nog niet ontdekt.”

Zit er ook een bijzonder verhaal in jouw pen? Schrijf ’ dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.