Vrouw/Lekker in je vel challenge
1788413784
Lekker in je vel challenge

Lekker in je vel challenge

Boodschappenlijstje #1 van de Lekker in je vel-challenge

Tijdens de Lekker in je vel-challenge 2020 staat de Vlaamse tv-kok Pascale Naessens (50) je bij op weg naar een gezonde leefstijl en een goed begin van het nieuwe jaar. Elke week deelt ze een gezond weekmenu. Daarnaast hebben we een bijpassend boodschappenlijstje om het nog makkelijker te maken.

Alle boodschappen voor weekmenu 1:

Groenten/kruiden

6 gekookte rode bieten

2 rauwe rode bieten

300g spinazie

300g knolselder

7 stronkjes witlof

4 tomaten

1 rode ui

1 ui

24 teentjes knoflook

550g bruine champignons

1 paksoi

1 bloemkool

5 grote/dikke wortelen

3 prei

5 lente-uitjes

1 kleine pompoen

16 trostomaatjes

8st + 100g sjalotten

500g spruiten

100g shiitake

2cm gember

500-700g verschillende restjes groenten

1/2 broccoli

1/2 chilipeper

100g peulen

2x gemengde verse kruiden

50g + 1 takje bladpeterselie

verse oregano

Fruit

1400g-2kg + 300g gemengd fruit en bessen (geen banaan of druiven)

250g blauwe bessen

1/2 citroen

4 dadels

1/2 limoen

Droge voeding

160g gemengde zaden en pitten

100g zaden

50g + 1 handvol walnoten

1 handvol amandelschilfers

1 handvol pompoenpitten

1 handvol geroosterde hazelnoten

180-200g havermoutvlokken

vloeibare honing

300 ml + 15 eetlepels kokosmelk (vloeibaar)

hazelnootolie

20 zwarte ontpitte olijven

250g passata

nootmuskaat / tijm

1 eetlepel mosterd

groene currypasta

tandooricurrypasta

200g quinoa

5dl rode wijn

sojasaus

sesamzaadjes

1 handvol gemengde noten

1 norivel

30g kokosbloesemsuiker

Slagerij

200g spekblokjes

300g gehakt

300g kippenborsten

Vis

300g Hollandse garnalen

2 dikke kabeljauwfilets

10 scampi's

2 stukken zalm (met vel)

Zuivel

400g volle yoghurt

8 eieren

2 pakjes feta

200g geitenkaas

200g mascarpone

Diepvries

1,2kg gemengde diepvriesbessen

500g erwten

Voorraadkast: olijfolie, peper en zout

Je mag de hoeveelheden van de recepten altijd aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een kleine eter, neem dan minder. Eet tot je aangenaam voldaan bent. Ben je een grote eter, actief of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.

Praten met andere deelnemers?

Dat kan op onze speciale besloten Facebook-groep. Meld je hier aan!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.