Vrouw/Opgebiecht
1792475918
Opgebiecht

Het is gedaan met Jenny's rustige vakantie: Het lijkt hier wel een live-datingsite

Jenny (62) en haar man staan zes maanden per jaar op een Italiaanse camping. Maar nu wordt hun vakantievreugde verpest door een grote groep eenoudergezinnen die met een georganiseerde reis naar de camping zijn gekomen. "We kunnen de kinderliedjes ondertussen dromen."

"Mijn man en ik hadden een idyllisch, rustige plekje uitgezocht om van ons pensioen te kunnen genieten. Als ik in een kinderspeeltuin had willen wonen, dan hadden we daar wel op geselecteerd. Een organisatie die vakanties voor eenoudergezinnen aanbiedt, heeft de camping uitgekozen om daar twintig tenten te plaatsen voor gescheiden ouders met één, twee of drie kinderen. Ons grote genieten is voorbij."

Afscheidsbarbecue

''We hebben de rustigste plek van de camping uitgekozen en betalen daar veel geld voor. Maar de organisatie heeft zijn animatietent pal tegen ons slaapkamerraam geplaatst. De godganse dag en avond schallen er keihard kinderliedjes uit de professionele boxen.

Op vrijdagavond wordt de afscheidsbarbecue gehouden. Twintig alleenstaande ouders en minstens dubbel zoveel kinderen. Je begrijpt wel hoeveel geluid dit met zich meebrengt. Zaterdagochtend om zes uur worden de tafels gerangschikt om de nieuwe gasten te ontvangen. Deze zijn met een nachtbus aangekomen en moeten tegen de muur van onze slaapkamer wachten op de eerst beschikbare tent.’’

Gescheiden ouders

"Minimaal veertig ongecontroleerde, uitgelaten, schreeuwende kinderen moeten worden begeleid door achttienjarige Nederlandse vrijwilligers zonder de juiste diploma’s voor kinderopvang of animatie. Zij zijn voor vijftien euro per dag een aantal weken in Italië. We hebben al flink wat jonge meisjes en jongens moeten troosten omdat ze heimwee hadden. Mijn man heeft een van die jongens zelfs naar het vliegveld gebracht, omdat hij anders nog twee dagen met zijn ziel onder de arm moest wachten op de bus naar Nederland.

Daarnaast is het een gesloten gemeenschap. De gescheiden ouders vinden het niet prettig om op de camping tegenover een gelukkig vakantie vierend stel te zitten. Het lijkt wel een live-datingsite. De gescheiden ouders in hun sas, want de kinderen worden de hele dag vermaakt. John de Mol zou er een prachtig format van kunnen maken; daten op de camping. De vaders ‘scannen’ de mogelijkheden, maar de moeders net zo goed.’’

Begeleiders troosten

"Ik heb al eens geklaagd bij de campingbaas en mijn man en ik hebben onze klachten ook uitgesproken naar directieleden van de reisorganisatie. Een van deze directeuren vond dat zaterdagochtend zeven uur een hele mooie tijd was om wakker te worden. Wij hebben veertig jaar gewerkt en stonden iedere ochtend om zes uur naast ons bed. Nu we gepensioneerd zijn, willen we dit niet meer.

We zijn trouwens echt niet de enigen die klagen. Het paviljoen, de huiskamer, de keukentent en zeven slaaptenten van het team stonden eerst bij de bewoners van Italiaanse afkomst. Na hun klachten is het nu omgedraaid en tegen onze kant aan geplaatst. Aan onze kant wonen Oostenrijkers, Duitsers en Nederlanders. Ik hoop maar dat er op den duur verbetering komt...''

Jij op VROUW

Wil je ook iets opbiechten? Stuur ons dan een berichtje!

Jij op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.