Vrouw/Praat Mee
1796245545
Praat Mee

Behulpzaamheid van stewardess is belangrijker dan uiterlijk... Eens?

Behulpzaamheid stewardess belangrijker dan uiterlijk... Eens?

Behulpzaamheid stewardess belangrijker dan uiterlijk... Eens?

Hoewel er nog altijd strenge voorschriften gelden omtrent het uiterlijk van stewards en stewardessen, lijkt het merendeel van de Nederlanders niets te geven om de looksvan het cabinepersoneel. Behulpzaamheid wordt belangrijker gevonden dan uiterlijk. Ben jij het hiermee eens?

Behulpzaamheid stewardess belangrijker dan uiterlijk... Eens?

Behulpzaamheid stewardess belangrijker dan uiterlijk... Eens?

Vliegtickets.nl deed onderzoek naar wat wij vinden van het uiterlijk van cabinepersoneel. Maar liefst 43 procent van de Nederlanders maakt het bijvoorbeeld niets uit als cabinepersoneel zichtbare tatoeages, piercings en/of tandversieringen heeft, ‘als zij maar klantvriendelijk zijn’.

Hakken belachelijk

Nog eens 28,1 procent van de ondervraagden vindt tatoeages, piercings en/of tandversieringen niet per se storend, ‘mits ze niet te heftig zijn.’ Een iets groter percentage (28,2%) vindt wel dat cabinepersoneel blanco moet zijn. Ook over het dragen van een schoen met hak hebben veel Nederlanders een uitgesproken mening. Hoewel het dragen van hakken nog altijd de norm is als stewardess, vindt 67,9% dat ronduit belachelijk.

Het gewicht vindt 62,1% van de ondervraagden niet belangrijk, ‘als hij/zij het werk maar goed kan uitvoeren’. 21,5 procent vindt het totaal onbelangrijk en slechts 14,4% vindt gewicht wél heel belangrijk.

Directeur Steven van der Heijden van Corendon Dutch Airlines laat weten dat het beleid omtrent de looks van stewardessen minder streng is dan vroeger, schrijft De Telegraaf. "Dat heeft ook te maken met deze tijd, waarin alles wat soepeler en minder formeel gaat. Zeker voor toeristen is er niks aan de hand, zolang er geen excessen zijn waar ze aanstoot aan kunnen nemen, en cabinepersoneel aardig en behulpzaam is.”

Praat mee

Vind jij dat de huidige eisen die worden gesteld aan het uiterlijk van het cabinepersoneel in stand moeten blijven? Of vind jij het niet meer van deze tijd dat zij geen zichtbare piercings en tattoos mogen hebben, aan bepaalde maten moeten voldoen en dat de vrouwen op hakken lopen en alleen een basic make-upje mogen dragen? Zou jij het vervelend vinden om te worden geholpen door iemand die niet aan de eisen voldoet? Of kan dat jou niets schelen en wil je gewoon goed geholpen worden? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.