Nieuws/Vrouw
1798941555
Vrouw

Jaarhoroscoop: Wordt 2018 jouw jaar?

Maandag begint weer een splinternieuw jaar, maar wat kun je van 2018 verwachten? Staat er iets spannends te gebeuren op het werk of op liefdesgebied? In VROUW Magazine van deze zaterdag lees je jouw jaarhoroscoop van 2018. Helaas is het sterrenbeeld Tweelingen in het magazine weggevallen. Daarom ook voor de Tweelingen hieronder het verlossende antwoord op de vraag: wat gaat 2018 brengen?

RAM (21 maart – 20 april)

Liefde Bent u gelukkig getrouwd, dan zal hier dit jaar weinig verandering in komen. Al zal u vanaf oktober een tandje harder uw best moeten doen om de relatie een beetje gezellig te houden. Vanaf november zijn de single Rammen aan de beurt; er komt (eindelijk) een potentiële partner op uw pad!

Werk Loop nooit de kantjes ervan af, zelfs als u omkomt in het werk. Neem voor alles de tijd en besteed overal optimaal aandacht aan. Heel belangrijk is een goede planning, daar valt of staat alles mee dit jaar. Bedenk dat dit alles de voorbode is van een enorme groeispurt.

Vrije tijd Stress kan u volledig uit uw doen halen. Dit begint meteen al in januari. Vervolgens zijn de maanden juni, juli en augustus absoluut druk te noemen, net als oktober, november en december. Plan op rustiger momenten (korte) vakanties of weekendjes weg om uzelf weer helemaal op te laden voor de volgende piek.

STIER (21 april – 20 mei)

Liefde Na een lastig jaar wordt het allemaal weer beter in Huize Stier, vooral wanneer er goede afspraken worden gemaakt op het gebied van wederzijds vertrouwen en persoonlijke ruimte. Single Stieren zijn sociaal zeer actief en dit vergroot – vooral in het voor- en najaar – de kans op een nieuwe liefde. Die zou weleens blijvend kunnen zijn.

Werk Op dit gebied kunt u behoorlijk wat veranderingen verwachten en dit is vooral te danken aan uw eigen inzet. Omdat u nu meer waarde hecht aan hoe anderen tegen u aankijken, gaat u voor een goede positie met meer aanzien. Vanaf mei kunt u hierbij hulp verwachten van een invloedrijk persoon.

Vrije tijd Die wordt regelmatig opgeslokt door problemen binnen de familie, waar u zelf eigenlijk weinig aan kunt doen, maar waar u wel met volle tegenzin in wordt betrokken. Stel u begripvol en geduldig op, want een escalatie zit dit jaar in een klein hoekje. Verder beleeft u veel plezier aan het opknappen en gezellig maken van uw huis.

TWEELINGEN (21 mei – 21 juni)

Liefde Op het relationele vlak heeft u dit jaar niets te klagen: het wordt nog hechter. Mocht de liefde nog pril zijn, dan kunt u gaan samenwonen of een huwelijksaanzoek krijgen. Een belangrijke maand omtrent belangrijke beslissingen op dit gebied is november. Bent u single, dan beleeft u de romantiek vooral in september. Blijf wel alert op mooipraters!

Werk U functioneert prima en de werksfeer is optimaal. Eén persoon ziet in u meer dan slechts een collega. Avances blijven dan ook niet uit. Bent u single en geïnteresseerd? Spannend! Geen interesse of al een relatie? Houd dan afstand, want dit is een behoorlijke volhouder.

Vrije tijd Heeft u plannen voor een grootschalige verbouwing? Niet doen! Een beetje schilderen en schuiven met het meubilair is oké, mits u dit doet in de maanden juli en september. Verder besteedt u veel tijd aan het helpen van anderen. Verhuizen, babysitten, chauffeuren... Vergeet niet dat vrije tijd vooral fijn is als je even geen sociale verplichtingen hebt.

KREEFT (22 juni – 22 juli)

Liefde Is er sprake van echte liefde? Dan kunt u bepaalde spanningen prima aan. Vooral in de zomermaanden blijkt of er daadwerkelijk sprake is van ‘in voor- en tegenspoed’. Bent u single, dan doet u er verstandig aan wat selectiever te zijn. Staar u niet blind op een mooi uiterlijk, ga voor een mooi karakter!

Werk Er is nogal wat veranderd het afgelopen jaar en nog steeds is er niet echt sprake van stabiliteit. Dit is pas te verwachten in 2019. U zou nu kunnen kiezen voor meer flexibiliteit in de vorm van parttime of freelance werk. Desnoods gecombineerd met een leuke cursus?

Vrije tijd Vrienden luchten maar wat graag hun hart bij u. En niet zelden onder het genot van het welbekende hapje en drankje. Laat dit nu juist geen goed idee zijn voor u! Kies liever voor sportieve activiteiten: samen fietsen, wandelen, joggen, zwemmen, skeeleren. Uw maag, lever en darmen hebben al genoeg te verduren gehad...

LEEUW (23 juli – 23 augustus)

Liefde Hoewel u na het nodige geharrewar meer naar elkaar toegroeit, hangt er toch nog wat onrust in de lucht en is de romantiek vooral in de maanden februari en juli ver te zoeken. Vrijgezelle Leeuwen hopen op wat meer standvastigheid, maar het is niet onbelangrijk dat de potentiële partner ook een baan heeft. Waak voor klaploperij!

Werk Er gaat behoorlijk wat veranderen en wel op de meest onverwachte momenten. Terwijl u zelf serieus nadenkt over een eventuele carrièreswitch, dient zich plotseling op een (bedrijfs)feestje een kans aan of krijgt u uit onverwachte hoek een mooi aanbod. Eveneens opmerkelijk is de meer dan zakelijke belangstelling die u krijgt van uw werkgever of andere leidinggevende.

Vrije tijd De natuur heeft dit jaar een therapeutische uitwerking op u. Wandelen in het bos, de duinen of op het strand, werkt zeer rustgevend en kan zelfs leiden tot nieuwe inzichten. Mei, juli, augustus en oktober zijn perfecte maanden om te genieten van een (korte) vakantie en na te denken over de dingen die u bezighouden.

MAAGD (24 augustus – 22 september)

Liefde Uw lief hoeft maar even verkeerd te kijken of een geluid te maken en het is weer helemaal klaar. Desondanks bent u dit jaar bereid iets meer door de vingers te zien. De vrijgezelle Maagd ontmoet iemand die zij interessant genoeg vindt om beter te leren kennen. Vooral in maart en november wordt het erg gezellig.

Werk Er dienen zich meerdere kansen aan, maar het is aan u of u deze wilt zien. Het is sowieso niet verstandig om impulsief aan iets nieuws te beginnen. Uw inkomen fluctueert nogal en vooral in oktober en november moet u de broekriem extra aanhalen.

Vrije tijd Vorig jaar is het sporten er in verband met lange werkdagen helaas wat bij ingeschoten. Inmiddels ligt uw energiepeil weer iets hoger, wat u motiveert om toch meer aan lichaamsbeweging te gaan doen. Begin rustig aan met het opbouwen van uw conditie; de maanden mei tot en met november zijn ideaal voor krachtsport.

WEEGSCHAAL (23 september – 22 oktober)

Liefde Na een turbulent liefdesleven in de voorgaande jaren, is er nu meer zekerheid te verwachten. Problemen binnen de relatie kunnen worden opgelost, terwijl de single Weegschaal er lekker op los date. In de maanden juni, juli en augustus wordt het ‘vrijgezellig’, maar pas echt stabiel wordt het in 2019. Desondanks bezorgt de liefde u dit jaar al veel minder hoofdpijn dan voorheen.

Werk Alles blijft bij het oude, en dit vindt u prima. Uw aandacht is dit jaar meer gericht op de bankrekening dan op uw carrière. Ook het huis en het gezin kosten meer dan anders. Vaste inkomsten zijn nu belangrijker dan het werk waarmee u dit verdient.

Vrije tijd Veel van uw kennissen krijgen te maken met ingrijpende gebeurtenissen, zoals echtscheidingen, verhuizingen, bevallingen of zelfs ziekte, waardoor u hen plotseling minder vaak zult zien. Nieuwe ontmoetingen zijn leuk voor even, maar halen het helaas niet bij uw oude vrienden. Fijne alternatieven zijn: netflixen, lezen, koken, schrijven, tekenen of breien.

SCHORPIOEN (23 oktober – 22 november)

Liefde Onder de invloed van Uranus is er dit jaar behoorlijk wat opwinding te verwachten. Relaties worden op de proef gesteld, terwijl de vrijgezelle Schorpioen behoorlijk wat ‘foute’ mannen op haar liefdespad tegenkomt. Er zullen dit jaar onder Schorpioenen veel scheidingen plaatsvinden, al zijn er ook geliefden die er na hard werken samen sterker uitkomen.

Werk Er staan behoorlijk wat veranderingen op stapel binnen het bedrijf. Reorganisatie, een nieuwe directie of een verhuizing behoren allemaal tot de mogelijkheden en vragen dus om aanpassingsvermogen. Over uw inkomen heeft u niets te klagen, maar als u toch iets anders wilt, zijn januari, april en november goede maanden om te solliciteren.

Vrije tijd Hoewel u met de gedachte speelt om bepaalde vriendschappen te verbreken, heeft u er nog niet de moed voor gehad. 2018 is een perfect jaar om iedereen die niets (meer) toevoegt aan uw leven, alsnog te verwijderen. En om eindelijk eens van alles voor uzelf te doen waar u eerder geen tijd voor had.

BOOGSCHUTTER (23 november – 21 december)

Liefde Na een lange periode van een muur om u heen optrekken ter zelfbescherming, begint u nu langzaam maar zeker te ontdooien. U wordt stukje bij beetje weer uw warme, hartelijke zelf en dat heeft een positieve uitwerking op uw relatie. Datende Boogschutters hebben de meeste kans op een leuke ontmoeting in maart, april en mei.

Werk Qua carrière blinkt u vooral uit door organisatorisch talent, maar de behoefte om hogerop te komen neemt dit jaar af. Hoewel u het prima met uw collega’s kunt vinden en hun complimenten dankbaar in ontvangst neemt, neemt u ook vaker een dag (of week) vrij om eens lekker te ontspannen.

Vrije tijd Uw partner sluit dit jaar belangrijke nieuwe vriendschappen, waar u ook mee te maken krijgt. Veelvuldige zondagmiddagborrels, tuinbarbecues en gezellige huiskameravondjes zijn te verwachten. De kinderen vragen veel aandacht in 2018 en hebben hulp nodig bij diverse klusjes waar u eigenlijk geen zin in heeft, maar uit liefde toch doet.

STEENBOK (22 december – 20 januari)

Liefde Het huis van de liefde staat dit jaar nagenoeg leeg. Er trekken wel wat kortetermijnplaneten doorheen, maar hier krijgt u weinig van mee. Het gevolg hiervan is dat er niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn te verwachten in 2018; alles blijft bij het oude. Een fijne relatie blijft goed, een wiebelige relatie wankel.

Werk Uw carrière speelt een minder grote rol dan vorig jaar. Mogelijk omdat u de doelen die u had, inmiddels heeft bereikt. Begint het toch weer te kriebelen, hou dan in februari en oktober uw ogen en oren goed open. Wellicht komt u deze maanden informatie ter ore waar u wel degelijk iets mee kunt.

Vrije tijd Als u al langer rondloopt met het plan ooit een boek te gaan schrijven... dit is het moment. Sluit u in uw vrije uurtjes op in uw werkkamer of neem een laptop mee naar bed om daar ongestoord al uw gedachten op papier te zetten. Wordt het een roman of toch een autobiografie?

WATERMAN (21 januari – 19 februari)

Liefde Binnen bestaande relaties is de nodige opschudding te verwachten. Na een fikse ruzie bestaat zelfs de kans dat via via de vuile was buiten wordt gehangen. Rond de herfstmaanden komt alles wel weer goed, maar niet zonder slag of stoot. De vrije Waterman blijft dit jaar happy single.

Werk Hoewel u veel tijd en energie in uw carrière steekt, kunt u rekenen op de steun van thuis. U gaat als een tierelier en zeker tot en met oktober doen zich regelmatig nieuwe kansen voor en kunt u rekenen op promotie of loonsverhoging. Eindelijk!

Vrije tijd Na een drukke werkdag vindt u het heerlijk om naar yoga te gaan of thuis in de zenmodus te mediteren. Het leegmaken van uw hoofd is zo eenvoudig nog niet, maar u lukt het als de beste. U vergaart hiermee niet alleen innerlijke rust, u voelt zich ook nog eens fantastisch.

VISSEN (20 februari – 20 maart)

Liefde Vriendschappen staan even op een laag pitje, evenals hobby’s en sport. Thuis lekker bankhangen met uw lief, samen koken, eten en een wijntje drinken, is voor u ultiem genieten. Vrijgezelle vissen voelen begin dit jaar een voorzichtige kriebel in de buik, maar in juni en oktober wordt het pas echt spannend.

Werk Stukje bij beetje krijgt uw carrière de wind in de zeilen. De verstandhouding met uw werkgever verbetert. Pas tegen het einde van het jaar voelt u dit in de portemonnee, maar dat is oké. Dat de werksfeer erop vooruitgaat, is u al heel veel waard.

Vrije tijd Na het doorworstelen van een overvolle agenda vorig jaar, verlangt u nu vooral naar ‘niets doen’. Wat u wel ontzettend fijn vindt, is zwemmen, wandelen, fietsen, wellnessen en eigenlijk alles waarvan u echt helemaal tot rust komt.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.