Nieuws/Vrouw
1802849920
Vrouw

Dimka had al een vriend toen ze de ware ontmoette

Dimka en Egbert nu

Dimka en Egbert nu

Als je niet gelooft in liefde op het eerste gezicht moet je onderstaand verhaal van Dimka Schavemaker (45) maar eens lezen: ''Ik zag hem zitten en wist: ‘dit is hem!’.''

Dimka en Egbert nu

Dimka en Egbert nu

Dimka had notabene een relatie toen ze op haar zeventiende haar huidige vriend Egbert ontmoette: “Ik ging met mijn toenmalige vriend naar een feestje. Ik zag Egbert zitten en wist gelijk ‘dat is hem’. Hij had zo’n rustige uitstraling en zag er ook nog eens heel leuk uit, ik vond hem meteen heel aantrekkelijk. Ik wist direct dat hij de ware was. Diezelfde avond bracht mijn vriendje me naar huis en heb ik het met hem uitgemaakt. Ik zei dat ik een andere jongen leuk vond. Hij zat met zijn oren te klapperen, wist niet wat hij hoorde.”

“Hij is later nog boos naar Egbert toegegaan, verweet hem dat hij zijn meisje had afgepakt, maar Egbert had geen idee waar hij het over had: ‘Dimka wie?’. Hij kende mij niet.”

Trillen

“We hadden die avond ook geen woord met elkaar gesproken, ook niet toen we na het feestje nog in de disco terecht kwamen. Ik wist ook helemaal niks van hem, eerlijk gezegd niet eens zijn naam. Ik had hem nooit eerder ergens gezien, maar dat maakte niet uit. Ik wist alleen maar dat ik hem heel leuk vond. Ik stond ervan te trillen op mijn benen.”

Dimka en Egbert toen

Dimka en Egbert toen

Patatje

“Het was voor mij gewoon liefde op het eerste gezicht. Je hoort wel vaker dat het bestaat, maar het was mij nog nooit overkomen. Ik had niet eens met hem gepraat. De donderdag erop ben ik met een vriendin naar de koopavond gegaan en zijn we daarna nog wat gaan drinken in de disco. Ik kwam hem daar niet tegen, dus ik ging met mijn vriendin een patatje halen. In de snackbar bleek ik mijn jas in de disco te hebben gelaten en mijn vriendin ging de jas halen."

Verkering

"Opgewonden kwam ze terug. HIJ was er. Ik heb mijn patat snel weggegeven en ben snel weggegaan. Daar vroeg hij of ik hem leuk vond en ik heb ik dat toegegeven. Daarna zagen we elkaar steeds vaker en kregen we op 1 december 1990 verkering. We zijn nu al 28 jaar samen. We hebben twee dochters van bijna 19 en 15 en hebben het nog steeds heel goed met elkaar.”

Verloofd

“Bij Egbert is het gevoel iets later gekomen dan bij mij. Maar daarna is het wel snel gegaan. Binnen een half jaar waren we verloofd en drie jaar later kochten we samen een huis. Daar wonen we nog steeds. Ik denk juist dat het goed is dat we zo verschillend zijn. Hij heel rustig en bedeesd, ik enthousiast en uitbundig. Dat houdt het lekker fris.”

Dekseltje

Volgens Dimka past er op ieder potje wel een dekseltje: “Die liefde bestaat voor iedereen, dat weet ik zeker. Heb je het gevoel ‘dit is hem’, ga er dan voor.”

Heb jij je partner ook op een aparte manier ontmoet en wil je daarover vertellen?

Klik dan hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.