Vrouw/Praat Mee
1808038787
Praat Mee

Praat mee

Stuur jij je partner wel eens een tikkie?

Stuur jij je partner wel eens een tikkie, ja of nee?

Stuur jij je partner wel eens een tikkie, ja of nee?

Als je het programma First Dates kijkt, ken je het wat ongemakkelijke moment aan het einde van de date wanneer er besloten wordt wie de rekening betaalt: trakteert iemand of deel je de rekening? Dit soort gesprekken kunnen natuurlijk ook ontstaan wanneer je in een vaste relatie zit. Want betaal je kosten, zoals boodschappen, gezamenlijk of stuur je toch zo nu en dan een tikkie?

Stuur jij je partner wel eens een tikkie, ja of nee?

Stuur jij je partner wel eens een tikkie, ja of nee?

De meningen over het sturen van een betaalverzoek naar je partner zijn verdeeld, dat blijkt wel uit het onderstaand Twitter polletje. Bijna 60% van de reagerende twitteraars stuurt nooit een tikkie naar de partner, maar bijna 20% doet dat wel.

Partner tikkie sturen

Eva reageert op de tweet en vertelt dat ze haar partner, weliswaar voor de eerste keer in 17 jaar, een betaalverzoek stuurde toen zij haar werk af moest zeggen en voor hun kind moest zorgen, omdat de man op stap wilde met vrienden.

Maar ook voor andere zaken worden de kosten weleens gedeeld, denk bijvoorbeeld aan boodschappen en anticonceptie. Uit een peiling van EenVandaag bleek dat een derde van de mannen in een relatie meebetaalt aan de kosten voor anticonceptie, maar 40% van de deelnemers heeft hier nog nooit over nagedacht.

Gezamenlijke rekening

Op de Twitterpoll reageren ook veel mensen die nooit een tikkie naar hun partner sturen. Velen van hen hebben een gezamenlijke rekening, waardoor de kosten automatisch worden gedeeld. Daarnaast betalen ook veel koppels om en om een etentje of de boodschappen en sturen ze dan ook geen tikkie naar de partner.

Ook reageren veel twitteraars zonder gezamenlijke rekening hierop. De twitteraar hieronder vraagt zich af hoe je de kosten verdeeld als je een gezamenlijke rekening hebt. Doe je dat evenredig aan salaris of deel je het 50/50?

Communicatie

Volgens etiquettedeskundige Anne-Marie van Leggelo is vooral communicatie belangrijk bij het sturen van een tikkie, vertelt ze tegen RTLnieuws. Als je van te voren laat weten dat je een terugbetaling verwacht, weet je partner waar hij of zij aan toe is.

Praat mee

Stuur jij jouw partner wel eens een tikkie, voor bijvoorbeeld boodschappen, en vind jij dat meer dan normaal? Of doe je dat niet en betalen jullie gezamenlijk? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

POPULAIRE VIDEO'S