Vrouw/Culinair
1808111776
Culinair

'Dit weekend kook ik op een videoset'

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Marjolein gaat de catering doen voor een videoclip, maar heeft geen idee of er wel een keuken is op locatie. Tja, wat doe je dan? Voor de zekerheid neem je een butagasstelletje mee. En dan maar hopen dat het niet regent en je een vriendelijke Franse mevrouw treft bij wie je op de stoep mag kokkerellen.

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Het was Kerstmis afgelopen weekend. Voor de tweede keer dit jaar alweer: we hebben al een proefkerstdiner achter de rug en zondag deden we een kerstbrunch. Welkom in de wereld van de tijdschriftenjournalist. In mijn (werk)agenda is het nu al 2019!

Sint-Maarten

Ik ben al bezig met het nummer vol gezonde en fitte verhalen dat verschijnt in januari. Met ondertussen op mijn boodschappenlijstje: zakken snoep voor Sint-Maarten en 66 afbakbroodjes. Dat eerste lijkt me logisch. Morgen staan immers de rijen kinderen voor de deur. Hoop ik.

Het zal het eerste jaar niet zijn dat ik mezelf in een delirium eet aan de overgebleven minirepen omdat ik groots heb ingekocht en niemand aanbelt (vorig jaar bereikten we wat dat betreft een dieptepunt: geen kind gezien. Achteraf bleek de bel kapot. Dat kan zomaar een rol hebben gespeeld).

Frankrijk

Dat van die broodjes is weer een ander verhaal. Als u dit leest, zit ik in Frankrijk waar ik de catering verzorg van een videoclip van de band van Dochter en haar vriendje. Rond de vijftien mensen die voorzien moeten worden van ontbijt, lunch en diner. En de nodige wijn natuurlijk.

En ik weet niet eens of er wel een fornuis is op locatie, dus heb ik naast de kratten vol etenswaren (ja, die kun je ook in Frankrijk kopen, maar dan moet ik eerst weer op zoek naar een supermarkt waar ik de weg niet weet en uitzoeken hoe dingen als steranijs en kruidnagels heten in het Frans), ook een airfryer in de achterbak van mijn auto gegooid plus een butagasstelletje.

Kokkerellen

In noodgevallen kan ik gewoon op de stoep gaan zitten bakken en braden: 'Bonjour madame, vindt u het erg als ik voor uw deur ga kokkerellen? En mag ik dan misschien ook even van uw stopcontacten gebruik maken?'

Een ex-collega deed dat ook ooit. Zij ging op de bonnefooi langs bij het - inmiddels gesloten - wereldberoemde restaurant El Bulli in Spanje. Eigenlijk wilde ze de kok interviewen, maar die had geen tijd. En een tafel was er ook al niet te krijgen als je niet een jaar van te voren had gereserveerd.

Kippetje

Ludiek is ze toen zelf een kippetje gaan braden op een wegwerpbarbecue op de stoep in de hoop zo de kok/eigenaar alsnog naar buiten te lokken. Hij kwam niet, maar ik heb het altijd een goed verhaal gevonden.

En nou maar hopen dat het niet regent. Voor de zekerheid ook op het boodschappenlijstje: partytent! Bonjour madame, mag ik ook even een paar haringen in uw voortuintje slaan, nu ik toch leuk bezig ben?

Soesjestaart

En een witte jurk, want Dochter heeft een roodkanten gewaad gekocht met het optimistische plan dat even in chloor te laten bleken maar ik denk niet dat dat gaat lukken.

Het ene weekend sta je een soesjestaart te bouwen als showstopper voor de kerstbrunch, het weekend erop zit je, als het een beetje tegenzit, kroketten te bakken in een airfryer op de stoep van een - hopelijk - vriendelijke, Franse madame.

Verlaten landhuis

Die soesjestaart en andere brunchgerechten, vindt u in december op deze site. Mijn avonturen in Frankrijk, post ik vandaag en morgen op mijn instagramaccount (volg mij, volg mij, dan lijk ik populair!).

En dan weet u meteen of het gelukt is met die witte jurk en of ik echt op de stoep moet kokkerellen. Of dat er in het verlaten landhuis waar de opnamen plaatsvinden toch ergens een keuken met fornuis te vinden is...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.