Vrouw/Opgebiecht
1810409420
Opgebiecht

'Ik laat mijn zoon zonder rijbewijs in mijn auto rijden'

Ik liet mijn zoon in mijn auto rijden zonder rijbewijs

Ik liet mijn zoon in mijn auto rijden zonder rijbewijs

Mijn zoon (18) doet al best lang over zijn rijbewijs; hij is al op zijn zestiende begonnen! Zijn theorie haalde hij snel, maar vervolgens stagneerde het. Zelf vind ik dat hij inmiddels prima rijdt, hij heeft gewoon tot twee keer toe een moeilijke examinator gehad. Daarom laat ik hem gewoon rijden. Hij kan het toch?

Ik liet mijn zoon in mijn auto rijden zonder rijbewijs

Ik liet mijn zoon in mijn auto rijden zonder rijbewijs

De eerste keer greep zijn examinator vlak voor een rotonde in; mijn zoon had naar links gewild. Niet slim van hem, maar die rotondes... Ik houd er zelf ook niet van. Maar goed, gezakt dus.

Ingreep

De tweede keer zou hij te dicht op een auto hebben gezeten. 'Zwaan kleef aan' vatte de examinator het samen. Maar omdat ik vind dat mijn zoon prima rijdt - het derde examen is aangevraagd - mag hij mij af en toe naar een afspraak rijden. Om hem wat kilometers te laten maken, bovenop die kostbare rijlessen.

Pasgeleden bijvoorbeeld gingen we naar een familiefeestje en had ik alcohol gedronken. Mijn zoon greep zijn kans en reed zijn zusje en mij die 20 kilometer naar ons huis. Wat neerkwam op ongeveer een half uur rijden.

Politiecontrole

Het was over de A1 op een rustig tijdstip en ik was blij dat ik niet zelf achter het stuur hoefde. We kwamen heelhuids thuis, maar een dag later sloeg de schrik me alsnog om het hart; die dag vond er een politiecontrole plaats op het traject dat wij hadden gereden!

Er moest worden geblazen en rijbewijzen moesten worden getoond. Wat als wij daar hadden gereden?! Aan de andere kant: wat je niet hebt kun je ook niet inleveren.

Derden

Maar toen ik het een goede vriendin opbiechtte vond zij het belachelijk. Of ik wel goed bij mijn hoofd was? Met nota bene mijn dochter op de achterbank! Om maar te zwijgen van het leed dat ik derden kan berokkenen op zulke momenten.

Zij gaf mij dan ook het dringende advies om met die ritjes te stoppen. Maar ik vind het soms ook gewoon zo handig! Laten we maar hopen dat mijn zoon de volgende keer zijn rijbewijs haalt. Drie keer is immers scheepsrecht!

Jij op VROUW.nl

Heb jij iets op te biechten?

Klik dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.