Vrouw/Columns & Opinie
1813260882
Columns & Opinie

Maartje zoekt een man

Deel 49: ’Nu zijn vriendin hoogzwanger was, begon hij opeens weer te appen’

„Deze was voor alle zwangere vrouwen die ooit bedrogen zijn.”

„Deze was voor alle zwangere vrouwen die ooit bedrogen zijn.”

Maartje is 33 en woont samen met haar 7-jarige dochtertje in Amsterdam. Na een relatie van tien jaar is ze nu al best een poos single. En zelfs met aardig wat ’date-ervaring’ op zak blijven mannen en de datingwereld haar verbazen. Bij VROUW deelt Maartje wekelijks haar meest bizarre avonturen.

„Deze was voor alle zwangere vrouwen die ooit bedrogen zijn.”

„Deze was voor alle zwangere vrouwen die ooit bedrogen zijn.”

Bedrogen worden, terwijl je hoogzwanger bent; het klinkt als de grootste nachtmerrie én te bizar voor worden. Toch overkomt de allerbeste; van Bibi Breijman tot Khloé Kardashian. Volgens psycholoog Rodriguez, die het boek What’s Your Pregnant Man Thinking? schreef, bedriegt zelfs één op de tien vaders in spe hun zwangere partner. Klinkt shocking hè?! Toch sta ik, nadat ik onbedoeld een date had met een aanstaande papa, nergens meer van te kijken. Toen ex-Tindermatch Melvin onlangs bij me incheckte, terwijl zijn vriendin net het derde trimester aantikte, was het dan ook alleen maar een bevestiging van bovenstaande. Eén op de tien, mij niet gezien!

Drie keer niks

Een klein stukje historie: Melvin en ik waren jaren geleden een match op Tinder. Op papier waren we dezelfde types; we hielden allebei van fashion, gingen naar dezelfde clubs en hadden overlappende vriendengroepen. In het echt boterde het helaas alleen écht niet. We spraken drie keer af (waarom ik het zo veel kansen gaf, vraag ik me nog steeds af), maar het was drie keer niks. Geen klik noch vonk.

Huisje, beestje, baby

Het contact verwaterde dan ook al gauw, maar we bleven elkaar de afgelopen jaren nog wel volgen op Instagram. Ik zag eind 2021 dat hij zijn liefde had gevonden. Een leuke meid om te zien, ze leken het goed te hebben samen. Vrij vlot trokken ze bij elkaar in, in een huisje in Amstelveen, en kwam er een puppy. Niet veel later poste Melvin een fotootje van de eerste echo. Er was een kleintje op komst. Huisje, boompje, beestje, baby; over doorpakken gesproken!

Lange rit

Ik was oprecht blij voor ze, maar feliciteerde hem niet (dat was als ex-match dan weer te blij). De daaropvolgende maanden zag ik Melvin klussen in de kinderkamer en met zijn lief op babymoon in Portugal. Ze zagen er gelukkig uit; deze meid stond hem goed en op springen. „Bun in the oven #sixmonths #daddytobe”, plaatste Melvin onder een zoete foto van hun twee op het strand. Nog drie maandjes te gaan dus. Dat wordt nog een lange rit en een behoorlijke buik, dacht ik.

Mannenavond

Langzaam leek Melvin erachter te komen dat zo’n zwangerschap uitzitten zelfs voor een man afzien kan zijn. Hij deelde steeds vaker updates van lange avonden alleen met zijn hond in het park. Ook leek het haast alsof hij elk weekend naar zijn vrienden in Amsterdam vluchtte (waar hij de maanden ervoor voornamelijk updates vanaf de bank deelde). En tijdens één van die mannenweekenden berichtte hij me opeens.

Kom je ook?

Hij begon, zoals de meeste lafaards, via Instagram om na een ’double tap’ van mijn kant over te schakelen op Whatsapp. Hij had mijn nummer nog! (Ik verwijder nummers altijd direct, mannen hebben zo veel meer zelfbeheersing). Of ik langs kwam om een spelletje mee te spelen… Hij zat met de mannen in een bar in Amsterdam-Oost. Ik was net met de bus onderweg naar huis en besloot korte metten te maken met deze overspelige vader in spe. Dit spelletje speel ik niet mee. Hij kreeg een rondje ethiek van het huis. Deze was voor alle zwangere vrouwen die ooit bedrogen zijn.

Beetje flirten

„Je hebt toch een vriendin? En je wordt binnenkort vader? Jullie zien er vet gelukkig uit. Ik snap dit niet”, appte ik hem terug. Maar schijn bedriegt kennelijk ook. „Beetje flirten mag wel toch?”, reageerde hij. „Nou, nee. Wat nou als ik echt zou komen? Ik snap niet dat je je hele relatie op het spel wilt zetten. Ik zou het zó kut vinden als mijn vriend dit zou doen als ik hoogzwanger zou zijn.”

Melvin bleef nog even proberen, maar ik bleef op mijn beurt in mijn rol. „Niks is het toch waard om iemand zó te kwetsen? Je maakt dingen voorgoed kapot”, vervolgde ik mijn preek. „Je hebt gelijk. Moet ik ook niet doen. Dankjwel hiervoor. Dat warder ik echt”, aan zijn reactie vol typo’s kon ik zien dat Melvin een slok te veel op had. „Ga maar lekker slapen en wees een beetje extra lief voor je meisje de komende tijd”, sloot ik af.

Lang & gelukkig

Geen idee of hij daarna nog een rondje langs overige ex-matches uit zijn lijst heeft gemaakt, maar ik heb hem gelukkig niet meer gehoord (Zou hij mijn nummer nu dan wél hebben verwijderd?). Heb ik tenminste één vreemdganger de pas afgesneden en hopelijk één hoogzwangere dame een trauma bespaart. Baby James is inmiddels geboren en Melvin’s timeline staat deze weken vol babyspam. Happy (family) ever after. Van mij zal ze niets horen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.