Vrouw/Columns & Opinie
1814068325
Columns & Opinie

'Jeetje Van der Gijp, Pleun is amper kind-af!'

René van der Gijp

René van der Gijp

Eindredacteur Mariët Oosterwijk is verbolgen over de woorden die René van der Gijp (55) - oud-profvoetballer, voetbalanalist en vader van twee zonen- wijdde aan de cup van Voice-kandidate Pleun Bierbooms (19).

René van der Gijp

René van der Gijp

Jeetje Van der Gijp, was dat nou nodig? Je vond dat je er zondag in Carlo's TV Café niets over had kunnen zeggen - want ook de betreffende Voice-kandidate was te gast - maar ging er gisteravond bij Voetbal Inside alsnog even goed voor zitten.

"Die Pleun is 19 jaar die heeft dubbel Z. Heb je dat gezien? Die kan niet over haar eigen tieten heenkijken. Dat heb ik nog nooit van mijn leven gezien! Die zat zo aan tafel, die dingen hingen hierzo. Ik kon niet eens bij de chips! Niet normaal man!"

Kus van de duivel

Toegegeven, normaliter vind ik jouw manische grappen in Voetbal Inside hilarisch. Maar dit was zó op de vrouw. Nou ja vróuw; die prachtige meid is amper kind-af! Hoe denk je dat dat voor haar is? Dat iedereen altijd alleen maar naar haar voorgevel kijkt?

Hoe hoog denk je dat die drempel wellicht voor haar is geweest om mee te doen aan The voice of Holland, om talloze huiskamers binnen te stappen? Wetende dat de meeste tv-kijkers in eerste instantie haar voorgevel zien, en daarna pas haar prachtige stem horen? Hoe decent zij zich ook kleedt?

Pleun Bierbooms

Pleun Bierbooms

Onder de gordel

En dan komt er een publiek figuur - jij ja - en praat over haar alsof hij het over een koe heeft. Die hij de vorige dag bij de slager heeft zien liggen. Haar bij Carlo nog een kus geven, en haar nog geen dag later en public afzeiken. Een kus? Een duivelskus ja!

Gelukkig heeft die prachtige Pleun Waylon als Voice-coach. Die fileert jou vrijdag vast nog even dunnetjes over. En nee, ik ga jou niet onder de gordel proberen te raken. Al was het maar omdat ik vrees voor wat ik daar aantref.

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook eens iemand een open brief schrijven?

Laat 'm dan hier achter en wie weet plaatsen wij 'm!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.