Vrouw/Columns & Opinie
1814399599
Columns & Opinie

'Ik word spontaan impotent bij de gedachte aan een injectienaald in mijn zaadleier'

Anticonceptie

Anticonceptie

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer schrijver Patrick van Rhijn (45), vader van drie kinderen.

Anticonceptie

Anticonceptie

Ik las laatst iets over een mannenpil. Dat ding moet dit jaar verschijnen. Opeens begreep ik wat jullie vrouwen al jaren, ook voor ons mannen, doorstaan met jullie Diane pillen of hoe die dingen allemaal heten!

Jagers

Er is dus een mannenpil in ontwikkeling in de vorm van een gel die mannen kunnen inspuiten in hun zaadleider en die maakt hen dan een paar jaar onvruchtbaar. Mijn mond viel open bij het lezen. Van de pure horror! Kom op, zo’n injectie maakt ons mannen tot tandeloze leeuwen.

Wij mannen zijn jagers. En ook al liggen we wat te luieren in de zon, likken we onze vacht en worden we al moe van een enkel zwiepje met onze staart, het idee dat je ieder moment de jacht kan inzetten als je dat zou wensen, maakt het leven de moeite waard, als man. Niet het moeten maar het mogen.

Natuurlijk, je hebt er exemplaren bij die zich bewust laten steriliseren, maar een klein onderzoekje onder mannen in mijn omgeving leerde me dat het merendeel van de mannen zich overbodig zou voelen als ze niet voor nageslacht zouden kunnen zorgen.

Spontaan impotent

Wat moeten we als geen vrouw ons nog nodig heeft? Bier drinken! En wat doen nutteloze, tandeloze leeuwen? Die worden depressief. Nog even los van de gedachte van een injectie met een naald in mijn zaadleider… want daar word ik spontaan impotent van. Ik moet meteen een blokje om.

Maar niet voordat ik mijn grootste bewondering en erkenning heb uitgesproken voor al die vrouwmensen die al jarenlang zonder morren anticonceptiemiddelen slikken alsof het normaal is. Hoe jullie je lot dragen en dagelijks die hormonentroep in jullie lijven stoppen, waar ook wij mannen baat bij hebben.

Dank je wel! Ik zou er, als blijk van waardering zo rond Moederdag, bijnnna zelf eentje nemen. Bijna.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.