Nieuws/Vrouw
1815977
Vrouw

’Lachen? Heb eens bewondering voor moeders Vier Handen Op Een Buik’

Tiffany (20) was gisteravond te zien in Vier Handen Op Een Buik

Tiffany (20) was gisteravond te zien in Vier Handen Op Een Buik

Vorig week lachten tv-kijkers op social media om de 18-jarige Ashley die in Vier Handen Op Een Buik vroeg wanneer ze haar baby frikandellen mocht geven. Gisteravond zagen we hoe de 20-jarige Tiffany haar tweede kindje kreeg. Tijd om bewondering voor deze meisjes te krijgen, vindt VROUW-collega Merel Schut.

Tiffany (20) was gisteravond te zien in Vier Handen Op Een Buik

Tiffany (20) was gisteravond te zien in Vier Handen Op Een Buik

Een pittige introductie van Tiffany, gisteravond in Vier Handen Op Een Buik. We zagen hoe Patty Brard haar kwam helpen tijdens de zwangerschap. Hoewel zoon Bentley nog geen jaar oud is, blijkt Tiffany weer zwanger te zijn. De kindjes hebben allebei een andere vader.

Toen ik 20 was, woonde ik net op mezelf in Amsterdam en was ik bezig met een studie Journalistiek. Daar hoorden heus ook wel de alledaagse zorgen over de maandelijkse huur en studiefinanciering bij. Maar deze Tiffany heeft op die leeftijd al een zoontje, een huis en een schuld van bijna 10.000 euro.

Toen ik niet meer in staat bleek de maandelijkse huur van mijn kamer in Amsterdam op te hoesten, kon ik gewoon lekker terug naar mijn ouderlijk huis. Dit meisje heeft geen plek om op terug te vallen: die rooit de schulden, een huishouden, een zoontje en een zwangerschap in haar eentje. En ik kijk er met open mond naar.

Draad weer oppakken

We zien in de aflevering hoe Patty de moeder van Tiffany naar Nederland laat komen om haar dochter te steunen tijdens de zwangerschap. Al gauw blijkt dat Daphne een hoop heeft meegemaakt en daardoor vijftien jaar geleden ’de benen nam’ naar Engeland.

Tiffany vertelt over drugsgebruik, het kwijtraken van haar huis, het overlijden van opa en verkeerde relaties. Maar Tiffany en Daphne zijn voornemens de draad weer op te pakken en samen nieuwe herinneringen te maken.

De hereniging tussen moeder en dochter verloopt opvallend genoeg zonder al te veel emotie. ’Je mag best verdrietig zijn, je mag blij zijn, je mag schreeuwen’, zegt Patty tegen Tiffany.

Inzicht

Als het tweede kindje van Tiffany geboren is, neemt Patty haar daarom vier weken later mee naar een coach voor een zogenaamde familieopstelling, waarbij Patty en twee acteurs de rol van Tiffany zelf en haar ouders op zich nemen.

En daar komen alle emoties die je eerder in de aflevering weinig zag, los. Ik moet toegeven: ik hield het ook niet helemaal droog. Tiffany kreeg eindelijk inzicht in de plek die zij in het gezin inneemt.

En dat vind ik een knappe ontdekking op die jonge leeftijd. Ik ken mensen die er 60 voor moeten worden eer ze, vastgelopen in het leven, tot dergelijke inzichten komen.

Wél veel liefde

Wat je verder ook ziet, is dat deze twintiger zich eigenlijk prima door het leven slaat. Misschien nog wel beter dan menig televisiekijker thuis op de bank.

Dan nog even terug naar Ashley, die vorige week te zien was. Zij woonde met haar zus en moeder Armanda en heel veel honden in een huis, tot ze zwanger werd op haar achttiende. Iedereen lachen om die honden in het babybedje, en de frikandellen.

Maar waar ik verder niemand over hoorde: dat moeder Armanda met hevige psychische problemen en schulden kampte, en desondanks een grote voorraad aan pure liefde kon aanspreken, voor haar kleinkind en haar dochters.

Het hele artikel lees je op VROUW.nl.