1818400
Vrouw

Monique liet met 25 anderen een tattoo zetten voor kind met down

Monique en een andere ouder die een tattoo liet zetten

Monique en een andere ouder die een tattoo liet zetten

Samen met 25 anderen liet Monique van den Ham (47) vandaag op Wereld Downsyndroom dag een speciale tattoo zetten. Monique heeft een 17-jarige dochter met down en haalde het idee van de ’Lucky Few-tattoo’ naar Nederland toen ze een vriendin in Canada erover hoorde.

Monique en een andere ouder die een tattoo liet zetten

Monique en een andere ouder die een tattoo liet zetten

Op verschillende locaties in Nederland hebben mensen met kinderen met down vandaag de tattoo laten zetten omdat ze zich verbonden voelen. De tattoo bij Monique staat inmiddels.

’’Het was hartstikke leuk. De tatoeëerder heeft de hele dag gereserveerd om de tattoos voor een lage prijs te zetten. Van 10:00 tot 21:00 is hij bezig. Iedereen heeft de drie pijltjes laten zetten en sommigen, waaronder ikzelf, hebben ook nog de tekst: Omne Trium Perfectum; alles dat in drieën komt is perfect. Ik heb er goed over nagedacht, maar de tekst liet me niet los. Ik vind 'm erg toepasselijk. Niemand is eigenlijk perfect en ook mensen met down horen erbij.’’

Hoe ze op het idee kwam? ’’Een vriendin van mij woont in Canada en zij heeft een zoon met down. Zij deelde in januari een bericht op Facebook. Dat ging over een groep 'downmoeders' die in Amerika tijdens een bijeenkomst ervaringen hadden uitgewisseld over hun kinderen met down.

De ouders voelden zich zo verbonden, dat iemand het idee kreeg om een bijpassende tatoeage te zetten. Na wat brainstormen zijn ze uitgekomen op drie eenvoudige pijlen op een rij, als verwijzing naar trisomie 21. De pijlen symboliseren de drie 21e chromosomen.’’

Het hele interview met Monique lees je op VROUW.nl.