Vrouw/Columns & Opinie
1819249170
Columns & Opinie

'Op trio-verzoekjes via Facebook zit ik niet te wachten'

oog met daarin weerspiegeld de f van facebook

oog met daarin weerspiegeld de f van facebook

Elke week mag ik in deze rubriek van wal steken over actuele onderwerpen, maar vandaag ga ik mijn achternaam echt eer aan doen. Het gaat om iets wat me al een tijdje dwarszit en door velen onherroepelijk gezien zal worden als een drol die ik maar gewoon even moet doorslikken. Maar ik ga ‘m niet doorslikken. Ik ga ‘m eruit spuwen en dat werd hoog tijd.

oog met daarin weerspiegeld de f van facebook

oog met daarin weerspiegeld de f van facebook

Mijn dwarszittende drol gaat over vriendschapsverzoeken van Facebookknakkers die me direct na het accepteren bestoken met privéberichten waarin ze mij aanspreken met He Scattie, hoeist! Of He hallo. Ik werdt nieuwschierig van je profeil. Mischien kunnen we kenis make, en vervolgens ongevraagd hun telefoonnummer verstrekken (en dan beledigd zijn dat ik niet reageer).

Vitrinekast

Het gaat over heren wiens profielfoto verdacht veel overeenkomsten heeft met een portret uit Opsporing Verzocht. Over wellustige knapen die – als ik hun pagina eerst even verder inspecteer - Facebook lijken te gebruiken als een vitrinekast waarin hun kostbare verzameling staat te pronken.

Een vitrinekast vol vrouwen welteverstaan. Rondborstige vrouwen. Vrouwen die bijna allemaal in de camera blikken met een hoog Kim Holland-gehalte. Vrouwen die met de handen in hun nek, hun peroxidelokken gracieus omhoog houden met hun mond in de pornostand.

En in dat geval delete ik het vriendschapsverzoek. Maar ook niet-vrienden zijn in staat om je ongepaste verzoeken te doen en zien Facebook kennelijk als datingsite.

Regenton

'Nou zeg, wat zit je toch te dreinen, wees blij dat je aandacht krijgt!' hoor ik een aantal lezers al denken. Goed. Eén regendruppel maakt nog geen regenbui. Maar een heleboel druppels bij elkaar maken wel een hoosbui, en dan raakt die regenton toch echt een keertje vol. Het is als die hand die te lang op dezelfde plek masseert: op den duur gaat het irriteren.

Neem me niet kwalijk, maar ik sta nu eenmaal niet direct te kwispelen bij interpunctieloze pb’tjes waarin wordt verzocht of ik misschien interesse heb in een trio (Mag ik je wat vragen je bent geïnteresseerd in mannen en vrouwen op welk gebied wij zoeken ook mensen die meer willen Groetjes Ad en Destiny).

Relatie

En nee, sorry, ik sta ook niet te glunderen bij Hy dear, hy, hoi, hi of hoihoi en ook niet bij Je toekomstige vriend zegt hi!, als er in mijn profiel luid en duidelijk staat aangegeven dat ik sinds eind jaren 90 een relatie heb.

Wat zegt dat eigenlijk over míjn profielfoto? Straal ik ‘Ik zoek per direct een date!’ uit? Is mijn decolleté iets te diep? En wat zegt dat over deze mannen? Is het verveling? Is het een overdosis testosteron of een combinatie van de twee? Zijn het snuiters die als een heuse postzegelverzamelaar fanatiek bezig zijn met het strooien van vriendschapsverzoekjes? Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik het een dislike waard vind.

Natte neus

Ik mopper niet zozeer over de aandacht; complimenten zijn altijd welkom. Ik val over het soort aandacht. Het is als die hond die bij binnenkomst direct zijn natte neus in je kruis duwt, die jou ongegeneerd besnuffelt alsof je een boomstronk bent waar dadelijk tegenaan gepiest kan worden.

Het is ook nog eens hartstikke onpersoonlijk: als ik dergelijke uitnodigingen accepteer, ben ik daarna toch gewoon een postzegel tussen de vele andere.

Slipjes en bh's

En jaahaa (*zucht*), ik weet heus wel dat vrouwen ook geen heilige Maria’s zijn. Mijn seksegenoten kunnen er ook wat van, zij kunnen zich evengoed wanhopig opdringen aan mannen (ik ken de verhalen van grote enveloppen gevuld met gedragen slipjes en bh's). Maar die andere kant laat ik liever over aan de panelleden van de Wat Hij Vindt-rubriek.

Beste sommige mannen, ik wil alleen maar zeggen: jullie zijn van harte welkom. Echt. Maar houd je dan wel even gedeisd, wil je? Dank u. En kunnen jullie dat niet, dan verzoek ik jullie om op een andere plek te masseren. Ga bijvoorbeeld naar wijdoenaantriootjes-dot-com of naar ikhebzin-punt-com. Kim Hollandjes genoeg!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.