Nieuws/Vrouw
1820788326
Vrouw

‘Ik fotoshopte de vakantie bij elkaar’

In dit seizoen willen de temperaturen nog weleens oplopen... Lezers vertellen anoniem over hun zomerzotheid.

Jarenlang vertelden we elkaar op kantoor dat we naar Torremolinos, het Gardameer of de Veluwe op vakantie gingen. Sommige collega’s zeiden: “Ik blijf lekker thuis.” Geen enkele bestemming was raar of ordinair. We vonden alles leuk en wensten iedereen een fijne tijd.

Maar tegenwoordig moet het allemaal verder weg, exotischer, gekker... Het is Brazilië, Australië of Mongolië wat de klok slaat bij de koffieautomaat of tijdens de lunch. Mijn collega Lies vertelde enthousiast dat ze zich met haar gezin zo op Thailand verheugde. “Ben ik al geweest,” zei iemand en hij gaapte verveeld: “Het wordt Vietnam dit jaar.”

Zelf ging ik al jarenlang naar Griekenland met man en kinderen. We hadden alle eilanden gehad, waren ook op het vasteland geweest en er inmiddels een beetje op uitgekeken. Vanwege een nieuwe badkamer was ons vakantiebudget dat jaar ook niet zo ruim. Dus gingen we een lang weekeinde naar Drenthe en we zouden tijd bij familie in Duitsland doorbrengen. Voor de rest af en toe een uitje met de kinderen.

Bestemming Afrika

In de aanloop naar de zomer vroegen collega’s me waar de reis dit jaar naartoe ging. “Griekenland, zeker?” Ik had net een verhaal moeten aanhoren over de bruiloft van een collega op de Malediven of zo – pffff, was Breukelen niet goed genoeg? – en ik voelde me balorig. “Oh, Afrika,” flapte ik eruit. Alle wenkbrauwen gingen omhoog. Mijn collega’s vatten het bloedserieus op. Dat was nog eens een bestemming! Het hemd werd me van het lijf gevraagd. Wat gingen we precies doen? Op safari? Was het daar niet gevaarlijk? Niemand die vraagtekens zette bij zo’n dure rondreis voor een gezin. Voordat ik het wist, zat ik eraan vast. Alleen Lies zat in het complot.

Fotoshop vakantie

Vlak voor mijn vakantie bleek een aantal collega’s toch over de kosten te hebben nagedacht. Ze stelden allerlei vragen waaruit bleek dat zij aan mijn verhaal twijfelden. Hoe loste ik dat op? Dat was eenvoudiger dan ik dacht. Mijn zoon fotoshopte onze dagjes uit naar de Apenheul en Beekse Bergen bij elkaar. “Voor 25 euro doe ik dat graag, mam,” grijnsde hij. Hij kreeg er lol in en plukte ook allerlei foto’s van internet om ons gezin erin te monteren. Geen idee wat hij allemaal deed, maar het zag er geweldig uit.

De eerste ochtend na mijn vakantie was Lies onder de indruk: “Net echt!” Totdat zij een foto met tijgers ontdekte. “Die leven niet in Afrika!” siste ze. Op het allerlaatste moment – de andere collega’s kwamen net binnen – kon ik die foto nog wissen en voorkomen dat ik alsnog door de mand zou vallen.

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat de komende weken op zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.