Vrouw/Praat Mee
1826336482
Praat Mee

Praat mee

Campingsanitair - net als horeca - opengooien of dichthouden?

Terwijl de horeca afgelopen maandag eindelijk weer openging, blijft de situatie voor campingeigenaren nog even minder rooskleurig. Het kabinet heeft besloten dat sanitairgebouwen van campings tot 1 juli gesloten blijven. Het kabinet wil er op die manier voor zorgen dat er binnen Nederland minder gasten naar de camping toetrekken waardoor er minder reisbeweging bestaat. Hierdoor lopen campings kampeerders zonder chemisch toilet en dus veel omzet mis.

De campingondernemers zijn boos en uit die woede is een creatieve omzeiling van de maatregel ontstaan: door een mini-terrasje op de camping te openen kunnen campingeigenaren de gasten van die horecagelegenheid wel een wc bieden. En niemand zegt dat deze gasten ook niet ’toevallig’ op de camping mogen verblijven.

Wildplassers

De campingeigenaren beweren alsnog de veiligheid van hun gasten te kunnen garanderen. Zo legde campinghouder Rozemarijn Dees al in een interview met VROUW uit dat ze de toiletten om en om hebben afgesloten waardoor de 1,5 meter afstand gegarandeerd wordt en ook eigenaar Bert Kots vertelt dat ze continu toiletten schoonmaken en laten luchten om veiligheid te waarborgen. Er zijn regio’s waar de richtlijnen van het kabinet al zijn gewijzigd voor het behouden van de openbare orde. Zo is er in Flevoland en Zeeland besloten de maatregelen voor campings te versoepelen zodat er geen overlast van wildplassers ontstaat.

Praat mee

Ga jij nog naar de camping? Sta jij achter de beslissing van het kabinet of vind jij de koffieterras-oplossing ook een optie? Praat mee op onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.