Nieuws/Vrouw
1828167410
Vrouw

Laatbloeiers: 'Ik weet nu dat ik er mag zijn!'

Laatbloeier Lottie Mae Jones

Laatbloeier Lottie Mae Jones

Vroeger werden ze gepest of keek er niemand naar ze om, maar moet je deze prachtige vrouwen nu eens zien! Laatbloeiers in het zonnetje.

Laatbloeier Lottie Mae Jones

Laatbloeier Lottie Mae Jones

Lottie Mae Jones (32) woont samen met Rembrandt, haar hondje. Met haar bedrijf Like a Lot (facebook.com/likealots) wil ze mensen inspireren om hun eigen identiteit te vinden.

“Mijn moeder stuurde me op mijn zesde al naar een diëtist. Ze beloofde me nieuwe kleren als ik wat zou afvallen. ‘Leuk!’ dacht ik. Totdat bleek dat ik geen chocopasta meer op mijn brood mocht... Ik werd er ook onzeker van."

Wat wil je nou?

"Toen ik naar de mavo ging, kwam ik in een klas waarin ik totaal niet paste. Ik was een naïef schoolmeisje en kwam ineens tussen de gabbers terecht. Ik werd gepest – echt een nare tijd. Ik voelde me eenzaam en was voortdurend bezig om geaccepteerd te worden. Maar ja, alleen al door mijn gewicht voldeed ik niet aan de norm."

"Tot ik dacht: wat wil je nou: gelukkig worden, of in deze negatieve ‘gedachtensoep’ blijven rondzwemmen? Toen heb ik besloten dat ik gelukkig wilde zijn. Natuurlijk is extreme onzekerheid niet van het ene op het andere moment opgelost, maar je kunt er wel je kracht van maken. Zoals Jochem Meijer zijn ADHD gebruikt en Guido Weijers zijn schele oog, zo gebruik ik mijn rondingen. Ze horen bij mij."

Plussize model

"Ik ben een keer 60 kilo afgevallen en dacht dat dat me gelukkig zou maken, maar ik voelde me ontheemd. Ik was niet meer ‘ik’. Toen ik ook nog werd gevraagd als plussize model kwam er een soort kentering. Ik weet nu dat ik er mag zijn. Sterker nog: het is mijn missie om andere vrouwen diezelfde kracht te geven en een stukje dichter bij zichzelf te brengen. Nu geef ik lezingen over zelfacceptatie en ik ben actief op social media en als vlogger. Wanneer andere vrouwen aangeven dat ze mij als inspiratie zien, ben ik zo blij en dankbaar. Zo zie je maar hoe het leven kan veranderen!”

Lees meer mooie verhalen in VROUW magazine

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.