Nieuws/Vrouw
1828270012
Vrouw

Strandlijf: 'Zij heeft helemaal geen make-up nodig'

Strandlijf: 'Zij heeft helemaal geen make-up nodig'

Strandlijf: 'Zij heeft helemaal geen make-up nodig'

Thomas (28) en Rowanne (26) zijn 4,5 jaar samen, waarvan 1 jaar getrouwd. Ze hebben geen kinderen. Zij werpen een kritische maar liefdevolle blik op elkaars lichaam in badkleding en vertellen openhartig wat hen opvalt.

Strandlijf: 'Zij heeft helemaal geen make-up nodig'

Strandlijf: 'Zij heeft helemaal geen make-up nodig'

Thomas: "We wilden heel graag op de foto omdat we allebei veel werk in ons lichaam hebben gestoken. Dat vinden we het delen waard."

Rowanne: "Ik woog drie jaar geleden 30 kilo meer dan nu. In mijn tienerjaren had ik last van depressieklachten en slikte ik antidepressiva. Ook leefde ik een stuk ongezonder. Mede daardoor ben ik zwaarder geworden. Ik was toen niet onzeker over mijn lichaam, hoor. Mijn gewicht was ongezond, daarom ben ik gaan afvallen."

Gespierd

Thomas: "Als tiener was ik juist een dunne spriet, met knokige armen en benen. Als uitlaatklep ben ik gaan sporten. Ik vind mijn lichaam mooi zoals het nu is."

Rowanne: "Omdat ik al die kilo’s ben kwijtgeraakt, hangen mijn borsten wat meer en heb ik loshangend vel. Dat vind ik minder mooi, maar het vertelt wel een verhaal."

Thomas: "Ik vind Rowannes lichaam mooi zoals het is. Ook toen ze zwaarder was, trouwens."

Rowanne: "Ik vind Thomas heel knap. Dat gespierde vind ik mooi. Vooral zijn armen zijn goed gevormd. Daar voel ik me heel veilig in."

Thomas: "Ik vind Rowannes ogen het allermooiste aan haar. Bij mezelf vind ik de vorm van mijn lijf het mooiste. Al zou ik op sommige plekken nog wat gespierder willen zijn."

Tekst loopt door onder de foto

Verzorgd

Thomas: "Ik ben personal trainer en als ik met klanten sport, doe ik elke dag even een keer mee met buikspieroefeningen. Daarnaast sport ik drie keer per week. Dan train ik mijn hele lichaam. Ik wil fit en gezond zijn. Doe het niet puur voor mijn uiterlijk.”

Rowanne: "Ik ben blij dat je niet té gespierd bent. Dat vind ik niet aantrekkelijk."

Thomas: "Hoe ik nu ben, is prima."

Rowanne: "Ik vind het belangrijk dat ik er verzorgd uitzie. Ik smeer geen foundation of dikke lagen make-up op mijn gezicht. Ik ga alleen met een beetje mascara op mijn wimpers de deur uit. Al doe ik voor een romantisch etentje of een feestje meer mijn best."

Thomas: "Ik vind dat ze geen make-up nodig heeft. Dat blijf ik steevast zeggen."

Rowanne: "Uiterlijke verzorging vind ik belangrijk, maar niet het belangrijkste."

Van jezelf houden

Rowanne: "Ik wil laten zien dat elk lichaam, welke vorm of kleur ook, goed genoeg is. Dat is misschien ook wel de reden waarom wij ons eigen lichaam een relatief hoger cijfer geven dan dat anderen zichzelf zullen geven."

Thomas: "Daar ben ik het mee eens. Ik hou van mijn lichaam. Als personal trainer en heb ik veel te maken met mensen die met overgewicht kampen. Zij zijn vaak niet tevreden als ze in de spiegel kijken. Soms zelfs kwaad of gefrustreerd. Het eerste wat ik hen leer, is om van hun lichaam te houden. Als je niet van je eigen lijf houdt en gaat afvallen, is de kans namelijk groot dat je terugvalt."

Rowanne: "Ik kijk liever naar wat mijn lichaam allemaal voor mij doet dan hoe het eruitziet. Ik werk in de gehandicaptenzorg en als ik zie hoeveel mensen niet kunnen lopen, horen of zelfs geen armen hebben om iemand te kunnen omhelzen, dan ben ik alleen maar erg blij dat ik dat wel heb of kan. Dan is dat losse vel door die 30 kilo die ik ben kwijtgeraakt, eigenlijk helemaal niet belangrijk."

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat deze zomer iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Jij op VROUW.nl

Wil jij een verhaal delen met de redactie?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.