Vrouw/Praat Mee
1829206476
Praat Mee

Praat mee

Ouders op de vuist in de ballenbak

Niet kinderen, maar ouders die met elkaar op de vuist gaan in de ballenbak. Afgelopen weekeinde was het raak in Vught waar een groep van ruim twintig volwassenen het met elkaar aan de stok kregen. Heb jij weleens te maken gehad met agressie in de speeltuin of het kinderspeelparadijs? Praat mee!

Volgens ooggetuigen werd de agressie in het kinderspeelparadijs opgewekt door een vrouw die liep te klieren. Er werd aan haar gevraagd de speelruimte te verlaten, maar dat deed ze niet. Ze bleef ruzie maken en trapte in de bouwhoek een toren in elkaar. Ze schold mensen uit en sloeg zelfs een kind. Daarna sloeg de vlam in de pan.

All-you-can-eat

Eerder gooide een Utrechts all-you-can-eat de kinderhoek al dicht om vechtende ouders. Het restaurant heeft het eerst nog geprobeerd door ‘nanny’s’ in te zetten die de ruzies konden sussen, maar besloot uiteindelijk de kinderhoek te sluiten. Het klimrek en de ballenbak zijn nu niet meer toegankelijk dankzij ouders met een kort lontje.

Zelf heb ik ook weleens te maken gehad met een man die mijn zoontje sloeg toen die volgens hem te brutaal was. Ik kreeg een overstuur kind thuis en ging verhaal halen. Nu zal het best dat mijn zoontje zijn dochtertje van de schommel had geduwd, maar dat geeft je nog niet het recht om een kind te slaan. We hebben bij ons thuis een gesprek gehad omdat ik de vader in kwestie bleek te kennen. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan ons en onze zoon en daarmee was de kous af.

Ballenbak

VROUW-collega Marijke kreeg een boze moeder op haar dak toen ze een jongetje in de ballenbak op zijn schouder tikte met het verzoek om te stoppen met ballen gooien naar het hoofdje van een veel jonger kindje. „Ze stond als een briesende leeuwin achter me en schold me helemaal verrot.”

Zelf heb ik ook die ervaring als je een onbekend kind corrigeert: mensen zijn er als de kippen bij wanneer het hun kind betreft. Kennelijk is opvoeden een privé aangelegenheid geworden.

Praat mee

Wat vind jij? Is opvoeden een privéaangelegenheid geworden? Heb jij weleens te maken gehad met agressie in de speeltuin of het kinderspeelparadijs? Hoe reageerde jij op een kort lontje? Hoe opgefokt zijn wij eigenlijk? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.