Vrouw/Glossy
1832159474
Glossy

Binnen 4 jaar was Saskia verliefd, verloofd, getrouwd en weduwe

Binnen 4 jaar was Saskia verloofd, getrouwd en weduwe

Binnen 4 jaar was Saskia verloofd, getrouwd en weduwe

Saskia (50) reageerde in 2010 op Frans, die haar via een datingsite mailde. Binnen vier jaar was ze verliefd, verloofd, getrouwd… en weduwe.

Binnen 4 jaar was Saskia verloofd, getrouwd en weduwe

Binnen 4 jaar was Saskia verloofd, getrouwd en weduwe

“Frans was mijn eerste grote liefde. Ik heb een moeizame jeugd gehad en een lange zoektocht achter de rug om mezelf te vinden. Ik heb me vaak te veel gevoeld in deze wereld en had weinig zelfwaardering. Maar Frans gaf me het gevoel dat ik belangrijk was."

"Door hem wist ik wat onvoorwaardelijke liefde was. Hij zei vaak dat hij van mij hield of zong speciaal een lied voor mij. Tussen ons was er alleen maar warmte en geborgenheid. Na het eten zaten we samen op de bank en kroop ik bijna in hem."

De laatste keer

"Drie jaar geleden voelde Frans zich niet lekker en was vaak benauwd. Hij ging naar de dokter, de diagnose kwam anderhalve maand later: asbestkanker. Daar is niks aan te doen, een chemokuur kan het alleen iets uitstellen.

Ik vroeg hem: ‘Zijn er dingen die je graag wilt doen?’ Hij had geen grote wensen, hij wilde alleen nog maar elke dag genieten. Ik raakte in die periode mijn baan kwijt. Nu denk ik: dat heeft zo moeten zijn. We hebben daardoor niks hoeven uitstellen omdat we te druk waren met ons werk.

"We hebben zoveel mogelijk gedaan. Twee weken voor zijn overlijden zijn we nog naar Texel geweest met vrienden. Dat was zwaar. Niet alleen moest Frans met bijna alles geholpen worden, we wisten ook dat het de laatste keer zou zijn."

Achtbaan

“Na zijn dood was ik intens verdrietig, maar vooral boos en gefrustreerd. Ik begreep het niet. Ik had al zoveel moeten vechten in mijn leven en nu vond ik eindelijk iemand die lief is en bij me past, en dan gaat hij dood."

"We zijn veel te kort samen geweest, we hadden nog zo veel plannen. Die vier jaren dat we samen waren, waren een achtbaan aan emoties. Van bijzonder blij en vol energie naar lamgeslagen en doelloos leven."

Overlevingsstand

"Ik heb gelukkig leuk werk, dat vult de dag. Maar het vult natuurlijk niet het gat dat Frans heeft achtergelaten. Ik werk, eet, slaap en sta in de overlevingsstand. Ik ga door, zodat ik niet omval. Soms denk ik: laat mij maar in een hoekje op de bank zitten."

"Maar ja, daar schiet ik ook niks mee op. Ik vind het zwaar, kan maar moeilijk mezelf hervinden. Ik heb professionele hulp gezocht en daar leerde ik dat als je zoveel van iemand houdt, je ook diep rouwt."

Bonusoma

"Frans was twaalf jaar ouder dan ik, hij stierf toen hij 61 was. Zijn dochter kreeg zes weken voor zijn overlijden een zoon. Frans weet dat zijn kleinzoon is geboren, we zijn toen nog zoveel mogelijk bij de baby geweest."

"Ik ben nu zijn bonus-oma. Het is ontzettend leuk om te zien hoe het leven door wordt gegeven. Frans is er niet meer, maar in dat kleine mannetje leeft hij voort."

Tekst: Saskia Smith

​Nog meer verhalen lezen? In de nieuwe VROUW glossy, die vanaf dinsdag 12 april in de winkels ligt, vertellen nog drie vrouwen over de man die veel te kort in hun leven was.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.