Vrouw/Praat Mee
1833423591
Praat Mee

Geschreeuw en verhitte seks... Waaraan erger jij je op de camping?

Stel ligt voor zijn tentje

Stel ligt voor zijn tentje

Heerlijk, vakantie. Kamperen met mooie vergezichten, een goed boek en een wijntje voor de tent. Of toch niet? Nederlandse kampeerder blijken zich groen en geel te ergeren aan andere kampeerders. Zo’n 60% heeft klachten over herrie en overlast, slecht opgevoede kinderen, agressieve honden, het reserveren van bedjes bij strand of zwembad (’handdoekje leggen’) en te luidruchtige seks. Zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Stel ligt voor zijn tentje

Stel ligt voor zijn tentje

Hoewel er vriendschappen worden gesloten tijdens het kamperen, ergert bijna de helft van de ondervraagden zich aan het gedrag van andere campinggasten. Uit het Nationaal Camping- en Glampingonderzoek 2018 blijkt ook dat we meer behoefte hebben aan luxe tijdens het kamperen wat resulteert in meer glampings.

Wc-rol

Zo schreef columniste Mieke Kosters vorig jaar in VROUW Magazine over haar te late zoektocht naar kamperen in luxe. ''Ik had nog wel gezocht op 'glamping'. Glamoureus op de camping leek me wel wat. Het nieuwe kamperen heeft namelijk niets meer te maken met een tent opzetten of met een wc-rol over de camping lopen.

Nee, nee, kamperen betekent in een reeds opgezette luxe safaritent met eigen badkamer, toilet, echte bedden met donzen dekbed en een kroonluchter aan het plafond een paar nachten vertoeven. Maar gezien onze beroerde timing, waren alle luxe kampeerplekken allang weg.''

Dikke buik

Maar luxe of niet: we hebben andere campinggasten op de korrel tijdens het kamperen. Marina van der Wal spotte in 2015 een campinggast, die ze een open brief schreef. ''Ik had je eerder zien lopen en moet bekennen dat ik je met de nodige vooroordelen heb bekeken. Je buik vond ik te dik. Zeg maar dad bod plus. Meer dan 90 kilo schalde het door de speeltuin.

"Gelukkig nét niet", was jouw vrolijke commentaar. En je had ook nog eens een sigaret in je ene hand en een blikje bier in de andere. Mijn oordeel was geveld: zo'n gemakzuchtige vader die eens even naar z'n kinderen ging kijken.'' Uiteindelijk vond Marina dat de man de oorkonde 'Vakantievader van het Jaar' verdiende.

Praat mee

We zijn heel benieuwd naar jullie kampeerverhalen. Heb jij weleens met oordopjes liggen slapen omdat jouw gelegenheidsburen het wel erg gezellig hadden in hun tentje? Liep het 'handdoekje leggen' weleens uit de hand bij het zwembad? Of waren schreeuwende en huilende kinderen de druppel voor je? Wat is het gekste dat je ooit meemaakte? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb je meer woorden nodig voor je vakantieverhaal?

Vertel ons het verhaal hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.