Vrouw/Praat Mee
1838792248
Praat Mee

Hoe ga jij morgen naar je werk?

Hoe ga jij morgen naar je werk?

Hoe ga jij morgen naar je werk?

Dinsdag gaat Nederland plat. Door tussenkomst van de rechter is alleen nog Schiphol bereikbaar. Hoe ga jij dinsdag naar je werk? En ben jij het eens met deze staking?** Praat mee!

Hoe ga jij morgen naar je werk?

Hoe ga jij morgen naar je werk?

Hier op de redactie worden druk plannen gesmeed. Collega’s carpoolen of gaan - indien mogelijk - op de fiets. Voor de Amsterdammers onder ons is zelfs fietsen door de IJtunnel mogelijk!

Werkgevers

Ook wordt er door sommigen gemopperd dat heel Nederland plat gaat omdat de vervoersvakbonden willen dat de pensioenleeftijd 66 jaar blijft en niet wordt verhoogd, omdat medewerkers in het openbaar vervoer volgens de bonden te maken hebben met fysiek en mentaal zwaar werk.

Dit is wel een heel zwaar pressiemiddel, vinden sommigen. Kon dat niet op een andere manier? Bijvoorbeeld via een dialoog? Het gevolg van de staking is dat scholen niet bereikbaar zijn en ook voor ouderen die afhankelijk zijn van mantelzorg kan het een probleem zijn. Werkgevers zijn evenmin blij.

Soepel

Sommige werkgevers zijn wellicht soepel in thuiswerken, maar als dat niet zo is kun je maar beter vroeg van huis vertrekken. Wie een reisalternatief gaat zoeken voor de landelijke ov-staking van dinsdag, heeft grote kans dat werk of studie alleen per fiets of te voet bereikt kan worden. Bij autoverhuurders loopt het storm. De verwachting is dan ook dat er ellenlange files zullen ontstaan.

Bevroren

Vind jij dat vervoerders er goed aan doen om te staken omdat men wil dat de AOW-leeftijd moet worden bevroren en ze een beter pensioen willen? Of vind je het belachelijk dat de burger gedupeerd wordt? En hoe kom jij aan op de plek waar je morgen moet zijn? Of plan jij lekker een dagje thuiswerken in? Praat mee!

** De vakbonden FNV, CNV en ABGP hebben opgeroepen tot een landelijke 24-uursstaking op 28 mei bij GVB, RET en HTM, de NS en grote delen van het streekvervoer. De actie is gericht tegen de pensioenplannen van het kabinet. De vervoerbedrijven zelf zijn geen partij in de staking. Bron

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.