Vrouw/Praat Mee
1842470435
Praat Mee

EO-presentatrice Mirjam Bouwman: Uiteindelijk is Rik ook christen geworden

Mirjam Bouwman

Mirjam Bouwman

Vijf jaar probeerde EO-presentatrice Mirjam Bouwman (41) zwanger te raken. Net toen ze het wilde opgeven, vroeg ze om een teken in de kerk - en kreeg het ook. Het had zomaar een verhaal kunnen zijn in haar programma Geloof en een Hoop Liefde...

Mirjam Bouwman

Mirjam Bouwman

VROUW-collega Marjolein Hurkmans sprak met haar in VROUW Magazine over het geloof, haar gezin en haar toekomstplannen.

Nu we het toch over de liefde hebben. Jij bent sinds vijf jaar samen met Rik. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

"Ik had hem vaker zien lopen en dacht dan: 'Wat een leuke jongen'. Ik vond hem gewoon heel knap. Hij heeft zulke mooie bruine ogen… Op 'Derde Kerstdag' zat ik in een bar en hij was daar ook. We hebben een tijdje naar elkaar zitten staren, maar durfden geen van tweeën de eerste stap te zetten. Een dag later kwam ik hem weer tegen en op oudejaarsavond voor de derde keer. Toen raakten we eindelijk aan de praat."

En was het raak?

"Vóór Rik heb ik nooit echt lange relaties gehad. Ik was snel verliefd en het was nog sneller weer over. Maar met hem was het liefde op het eerste gezicht. Hij is in alle opzichten een fantastische vent. Rik is jobcoach, hij begeleidt mensen met een Wajong-uitkering.

Hij is zorgzaam, kan goed analytisch denken en is een echte aanpakker. Ik hoef nooit te vragen: 'Wil jij even dit of dat doen?' Hij ziet zelf wat er moet gebeuren en heeft het dan al gedaan. Ook in het huishouden. Ik ben nog steeds net zo verliefd op hem als op de eerste dag."

Zou je het een probleem hebben gevonden als hij niet gelovig was geweest?

"Toen we een relatie kregen wás Rik niet gelovig. Ik werd verliefd op wie hij was als mens. Hij is zich gaan verdiepen in de Bijbel en heeft toen bewust een keuze gemaakt om christen te worden. Dat is uiteindelijk ook iets wat je alleen maar zelf kunt doen. Een mens kan een ander mens het geloof niet geven."

Praat mee

Heeft ook jouw partner - net als die van Mirjam - zich voor jou bekeerd? Uit liefde voor jou en/of fascinatie voor het betreffende geloof? Praat mee!

Het hele interview met Mirjam lees je dit weekend in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.