Vrouw/Opgebiecht
1842540452
Opgebiecht

‘De BB-gun van mijn zoon geeft mij rust’

BB gun

BB gun

In Opgebiecht vertellen vrouwen anoniem hun verhaal. Deze week: als je kind thuiskomt met een (nep)wapen, wat doe je dan? Deze vrouw besloot de gun te houden.

BB gun

BB gun

“Een paar maanden geleden plofte ik neer op de bank. Ik ging ergens op zitten, het was hard en koud. Tot mijn ontzetting haalde ik tussen de kussens een pistool tevoorschijn. Mijn zoon van achttien was op dat moment niet thuis, maar er schoot van alles door mijn hoofd. Was hij crimineel geworden? Was hij in verkeerde kringen terechtgekomen?

Toen hij thuiskwam, gaf ik hem de wind van voren. Hoe hij het in zijn hoofd haalde om een pistool in huis te halen?! Tot mijn grote verbazing barstte hij in lachen uit. Het was maar een namaakpistool! Hij had me er aardig mee om de tuin geleid, het ding zag er gevaarlijk echt uit.

Beschermen

Mijn zoon vertelde dat hij het voor een zacht prijsje had overgenomen van een vriend en dat het een zogenaamde BB-gun betrof. Hij had het gekocht, vertelde hij, om ons als oudste man in huis te beschermen. Het was dus een nepper, maar toch leek het me iets waar hij met zijn puberbrein mee in de problemen kon komen.

Stel je voor dat hij ermee over straat ging lopen en dat hij dan net door een politieagent aangehouden zou worden. In overleg met mijn ex besloot ik de gun te verstoppen; ik deed hem in een oude Chinese vaas die in mijn slaapkamer staat.

Zakgeld

Tegen mijn zoon zei ik dat ik het wapen de deur uit had gedaan. Dat ik het niet in huis wilde. En dat ik al helemaal niet door hem beschermd hoefde te worden. Hij morde daar wel over, want hij had ’m van zijn zakgeld betaald. Maar na verloop van tijd hield hij erover op.

Het pistool lag al die tijd in de vaas naast mijn bed en ik merkte dat ik me er veilig door voelde. Ik was als vrouw alleen in huis met drie kinderen gewend aan waakzaam slapen. Ik hoefde maar een geluidje te horen of ik zat rechtop in bed.

In het verleden was er al wel eens ingebroken in mijn huis en de schrik zat er ergens nog altijd in. Vooral sinds de scheiding voelde ik me behoorlijk kwetsbaar in mijn benedenwoning in de grote stad.

Onder schot

Die stomme BB-gun heeft ervoor gezorgd dat ik weer een beetje rust heb. Ik stel me voor dat als ik nu hoor dat iemand mijn huis binnenkomt, ik hem ‘onder schot’ houd. En dat voelt veilig voor mij. Het ding is niet van echt te onderscheiden en geeft mij hopelijk net even de tijd om hulp te halen.

Als het laat wordt en ik wandel een blokje met de hond, dan steek ik ’m in mijn binnenzak. Het maakt dat ik me minder kwetsbaar voel. Zo is die idiote aankoop van mijn kind toch nog ergens goed voor geweest. Z’n moeder slaapt sindsdien als een roos.”

Jij op Vrouw

Heb jij ook iets op te biechten?

Doe dat dan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.