Nieuws/Vrouw
1850310436
Vrouw

Als je tweede man eigenlijk je enige had moeten zijn...

Ryan Gosling en Emma Stone

Ryan Gosling en Emma Stone

In de musicalfilm La La Land - die met 7 Golden Globes alle records heeft gebroken - draaien of beter gezegd dansen hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone om elkaar heen. De film begint als een gewoon liefdesverhaal waarin tegen de romantische setting van Hollywood twee mensen elkaar vinden.

Ryan Gosling en Emma Stone

Ryan Gosling en Emma Stone

Let op: niet verder lezen als je de film nog wilt gaan zien!

Gosling speelt in de film een jazzpianist die ooit zijn eigen club hoopt te openen, Stone geeft gestalte aan een actrice die het in Los Angeles probeert te maken. Dat ambities en liefde niet altijd samengaan blijkt wel uit het dramatische einde van deze prachtige film waarin de liefde tussen hun vingers doorglipt.

Een mooie flashback

Toch zien we in de film een mooie flashback waarin het wel mooi afloopt. In die scene zien we Emma en Ryan in de toekomst met hun kinderen. De kinderen die er in het werkelijke leven dus nooit zijn gekomen. Het maakte mij verdrietig. Ik heb nog zeker 5 minuten in een stille zaal zitten snikken. Denkend aan de liefde en de kinderen die hadden kunnen zijn. Ware het niet dat… het leven in de weg kwam. Dat alles anders liep dan gehoopt en gedacht.

Dat ik pas te laat mijn grote liefde tegenkwam, op een leeftijd waarop een gezin vormen niet meer mogelijk is. Op een leeftijd waarop we allebei al een gezin hadden gevormd… met een ander. De film zette mij aan het denken 'Waarom hebben we elkaar niet eerder ontmoet?', 'Waarom hebben wij samen geen kinderen?'. Het hád gekund; we woonden immers in dezelfde stad, gingen naar dezelfde uitgaansgelegenheden en kenden dezelfde mensen.

Waarom nu pas? Al die verspilde jaren. Ik kan gewoon veel minder tijd met hem doorbrengen dan ik ooit met die ander heb gedaan. Toen ik bovendien minder gelukkig was ook nog! Het is niet eerlijk! Je zou kunnen zeggen 'Beter laat dan nooit' en dat is natuurlijk ook zo. Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van mijn 'tweede kans liefde'!

Praat mee!

En jij… als je terugkijkt op jouw leven? Heb jij dan de goede afwegingen gemaakt, ben jij geëindigd met de juiste partner? Of is er die ene heimelijke liefde met wie je eigenlijk liever verder had gewild? Waar je stiekem nog wel eens aan denkt? Wat was de eindscène geweest in jouw La La Land? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Zou jij eigenlijk liever met een ander jouw leven delen, een gezin hebben gesticht? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.