Nieuws/Vrouw
1851231072
Vrouw

Vivian viel 75 kilo af: Ik zou nooit meer terug willen

Vivian

Vivian

Vivian (25) kampte jarenlang met overgewicht. Vijf jaar geleden besloot ze de strijd met de kilo’s aan te gaan. Dat lukte en hoe! In anderhalf jaar viel ze 75 kilo af. "Ik at op een dag tussen de 4.000 en 5.000 calorieën."

Vivian

Vivian

Op haar zwaarste punt woog Vivian 130 kilo bij een lengte van 1.75 meter.

Emotie eten

"Tot mijn achtste had ik een gezond gewicht. Maar ik werd gepest en begon met emotie-eten. Eerst werd ik getreiterd om dingen als mijn kapsel, toen ik dikker werd, pestten ze mij om mijn gewicht." Vivian belandde in een vicieuze cirkel.

Haar ouders zagen het met lede ogen aan. "Het was lastig voor mijn ouders. Ze probeerden mij op een dieet te zetten maar ik vond altijd wel manieren om aan eten te komen. Ik kocht het van mijn spaargeld of ging naar mijn opa en oma die een paar straten verderop woonden."

Dieet

"Ik at op een dag tussen de 4.000 en 5.000 calorieën. Vijf jaar geleden moest er voor Vivian iets veranderen. "Ik kon geen leuke dingen meer doen met vriendinnen, was altijd moe en had geen conditie."

Binnen anderhalf jaar verloor ze maar liefst 75 kilo. Zonder dieet! "Ik begon met vaker de fiets te pakken of ergens heen te lopen. Ook stopte ik met emotie-eten. Ik snoepte extreem veel en bestelde tussen de middag wel eens twee grote Big Mac-menu's bij McDonald's. Dat soort dingen deed ik niet meer."

Eigen foto

Eigen foto

Dikste kleinkind

"In het begin ging dat prima maar na drie maanden werd het zwaar. Toch hield ik mijn doel voor ogen en als ik een keer een terugval had, pakte ik het daarna gelijk weer op. Ik was in mijn familie het dikste kleinkind en een beetje een vreemde eend in de bijt. Dat wilde ik niet meer."

Inmiddels weegt Vivian 55 kilo en ontzegt ze zichzelf niks. "Ik ben in balans. Als ik een dagje naar de Efteling ga eet ik gewoon een frietje mee, de dag erna eet ik dan iets gezonder. Al is een cheat day trouwens geen vrijbrief om duizenden calorieën naar binnen te proppen."

Wat Vivian wil meegegeven aan anderen die van hun overgewicht willen afkomen: "Stel een doel dat makkelijk te halen valt. Want als het niet lukt, ben je enorm gedemotiveerd. Mijn doelstelling was 10 kilo per vier weken afvallen. Ik ben zo trots op wat ik heb bereikt! Ik voel me veel beter en zou nooit meer terug willen naar vroeger."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder (afval)verhaal?

Vertel het dan hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.