Vrouw/Praat Mee
1856307589
Praat Mee

Praat mee

Vind jij dat pretparken een negatief testbewijs mogen verplichten?

Vind jij een testverplichting bij dagjes uit een goed idee?

Vind jij een testverplichting bij dagjes uit een goed idee?

Het kabinet overweegt een testverplichting in te voeren voor musea, dierentuinen en pretparken, maar hier staan de locaties zelf niet altijd om te springen. Zo weigert Speelpark Oud Valkeveen verplichte toegangstests, meldt NH nieuws. Vind jij een verplichte toegangstest bij daguitjes terecht?

Vind jij een testverplichting bij dagjes uit een goed idee?

Vind jij een testverplichting bij dagjes uit een goed idee?

Het speelpark weigert open te gaan met een testverplichting, omdat ze denken ook open te kunnen zonder alle bezoekers vooraf te moeten testen. Toen het park een jaar geleden open ging, voor weliswaar minder mensen dan normaal, zorgde dit niet voor besmettingshaarden, aldus de parkmanager van Oud Valkeveen.

Drempel

Het park vindt het daarnaast belangrijk dat gezinnen onbezorgd het park kunnen bezoeken. De testverplichting zou volgens de manager ervoor zorgen dat bezoekers worden afgeschrikt het park te bezoeken. Wanneer bezoekers spontaan het park zouden willen bezoeken, zou de testverplichting een drempel zijn en zouden ze wellicht het besluit nemen om niet te komen.

Op Twitter krijgt het speelpark bijval. De twitteraar hieronder zou een bezoek aan het park met het gezin niet zien zitten wanneer er een testverplichting is.

Testen, testen, testen

Aan de andere kant zorgt testen ervoor dat eventuele coronabesmettingen gedetecteerd worden en dat een besmet persoon geen toegang zal krijgen tot een park waar meerdere mensen aanwezig zijn. Ook worden de GGD’s niet extra belast door dit soort toegangstesten; er zijn honderd testlocaties aangewezen die het testen op zich nemen.

Er zijn dan ook mensen die de testverplichting wel zien zitten. Zoals de twitteraar hieronder zegt: van thuis zitten word je ongelukkig, op deze manier zijn er meer mogelijkheden het huis uit te gaan.

Praat mee

Vind jij een testverplichting bij dagjes uit een goed idee en heb jij het er wel voor over om het hele gezin te laten testen voordat je naar een pretpark gaat? Of zie jij dit niet zitten? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.