Vrouw/Columns & Opinie
1857738913
Columns & Opinie

'Blijkbaar is een vrouw nog altijd geen baas over eigen grenzen'

Vlogster Dee van der Zeeuw (21) is op Koningsdag lastiggevallen door een onbekende jongen. Hij kneep in haar billen en trok vervolgens - midden op straat - haar broek naar beneden, zo vertelt de ex-vriendin van vlogger Enzo Knol emotioneel in haar vlog (vanaf minuut 27.13, red.). Op social media wordt er uiteraard van alles van gevonden. VROUW-collega Meike vindt er ook wat van en schreef er een Opinie over.

Zo zou 'aandachtsgeile' Dee er zelf om gevraagd hebben, want ze staat toch ook halfnaakt op Instagram? En/of je kan er toch ook om lachen? Het lijkt mij inderdaad onwijs grappig om in mijn string op straat te staan. Hilarisch. Not.

Kruis

Maar wie denkt dat dit soort reacties alleen van mannen komen, zit ernaast. Want ook vrouwen sparen de vlogster niet. Het incident wordt afgedaan als gezeur en er wordt geopperd dat ze gewoon hard had moeten slaan en schreeuwen. Uit alle reacties kan je toch wel opmaken dat vrouwen nog heel wat te winnen hebben in Nederland. Blijkbaar is een vrouw nog altijd geen baas over eigen grenzen.

Wat Dee zegt in haar vlog over je fucking machteloos voelen... Ik weet precies hoe dat voelt, en slaan helpt niet... Twee jaar geleden stond ik met drie vriendinnen in een cafe het weekend in te luiden. Toen ik een nieuwe ronde drankjes wilde bestellen aan de bar werd ik in mijn kruis gegrepen. Heel slinks ging de man achter mij staan en schoof zijn hand achterlangs naar mijn kruis.

Hengst

Van schrik begon ik te schelden, draaide ik me om en deelde een hengst uit. Waarop hij riep: 'Wow, deze chick is helemaal gestoord!' Vervolgens werd ik aan mijn arm naar buiten gesleurd en mocht zelfs niet meer naar binnen om mijn jas te pakken.

Pogingen van mijn vriendinnen om de beveiliger en het barpersoneel te vertellen hoe het echt zat liepen op niets uit. Want: geweld werd in deze kroeg niet getolereerd. Ik zag die eikel door de ruit nog aan de bar staan met z'n biertje in de hand. Daar stond ik dan.

Gestoorde chick

Thuis fantaseerde ik erover hoe ik het wél had moeten aanpakken. Ik had het bierglas eerst kapot moeten slaan op de bar en het dan in zijn gezicht moeten drukken. Of ik had hem bij zijn kl*ten moeten grijpen totdat hij huilend op de grond zou vallen.

Vervolgens zou ik een stoeptegel door de ruit gooien van het cafe en zou ik vrolijk met mijn vriendinnen in andere kroeg verder borrelen. Maar goed, dan zou ik pas écht een gestoorde chick zijn. Dus als Dee iets verdient dan is het wel dat we als vrouwen naast haar staan in plaats van haar verbaal af te maken.

Jij op VROUW.nl

Zit er ook een Opinie in jouw pen?

Schrijf 'm hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.