Vrouw/Praat Mee
1860121193
Praat Mee

Praat mee

Beperk jij je eigen vrijheid om de kwetsbaren te beschermen?

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Momenteel zijn er 321 mensen besmet in Nederland. Voor velen betekent dit dat ze kampen met een milde variant, de kwetsbaren onder ons hebben het over het algemeen zwaarder: ouderen en mensen met een reeds verzwakt immuunsysteem lopen zelfs het risico om te overlijden wanneer zij besmet worden met ’Covid-19’.

Gister verstuurde journalist Eric Arends een tweet met goed punt:

Het is belangrijk om de verspreiding een halt toe te roepen. Tips als handen wassen, niezen en hoesten in je elleboog en het gebruiken van papieren zakdoekjes zijn reeds bekend. Wat kunnen we nog meer doen? Of leven we gewoon door alsof er niets aan de hand is? Zo gingen er grote groepen gewoon op skireis naar Italië (KPMG cancelde de reis, Vindicat ging gewoon). Mochten zij ziek worden dan hoeven zij zich - mits gezond - niet al teveel zorgen te maken als zij besmet raken. Maar dat geldt nou eenmaal minder voor kwetsbare mensen.

Het is dus verstandiger om voorlopig niet op reis te gaan en hier te blijven om de verspreiding in ons eigen land in te dammen. Ook wordt aangeraden om bij ziekteverschijnselen niet naar het werk te gaan. Je kunt dan het beste twee weken in thuisquarantaine gaan en indien mogelijk vanuit daar werken. Voornamelijk mensen die werken in de (ouderen)zorg en ziekenhuizen moeten alert zijn op symptomen.

Praat mee

Zou jij twee weken thuis blijven/werken om besmetting bij anderen te voorkomen? Heb jij de (ski)reis dit jaar afgezegd? Hoe ver ga jij in het beschermen van de kwetsbaren onder ons? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.