Nieuws/Vrouw
1866144288
Vrouw

'Hoe verliefd kun je zijn? Heel verliefd, dus'

Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw

Na de uitzending van Pauw, waar Yvon verklapte dat alle vijf de boeren erg gelukkig waren, was ik nu toch wel heel erg nieuwsgierig. Nou ja, nieuwsgierig... Belangstellend. Alle vijf betekent dat Olke en Riks misschien toch de liefde hadden gevonden of anders besloten hadden heel erg gelukkig te worden tussen de koeien. Had Sandra dan toch haar doosje laten zien?

Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw

We starten in Texas met een potje biljarten. Ik hoor Olke iets denken met biljarten met een korte keu. Sandra vindt Olke wel heel leuk, zegt ze. Ze kan met hem lachen en ook leuk met hem op de foto.

Taartpuntje

Tijdens het linedancen krijgt Olke weer een beetje hoop; Sandra gaat helemaal los. Maar Sandra houdt Olke nog steeds aan het linetje. Even later aan de bar wil Olke daarom toch weten of er sprake is van verliefdheid. Sandra vindt het land heel leuk, de familie en alles wat er zo meer is, maar het 'taartpuntje' liefde ontbreekt.

Sandra voelt eigenlijk alleen vriendschap. Olke is daar niet tevreden mee, want als er nu nog geen gevoelens zijn komen die er dan wel? "Nou, oké", zegt Sandra. "Dan laten we het hierbij." En zo gaan ze elk weer naar hun eigen kamer. Olke had niet verwacht dat het zo af zou lopen. Hij was een beetje disappointed.

Nog een brief

Eenmaal thuis bedenkt Olke dat hij nog een brief heeft liggen die hem destijds op de boot erg aansprak, maar hij wilde eerst op de Nederlandse toer. De brief is van een Zuid-Afrikaanse dame genaamd Karen.

Ze woont bij Olke in het dorp. Olke beschrijft haar als een lieve, zachte vrouw en ze neemt ook nog eten voor hem mee, dus wat wil je nog meer? Jammer dat ze niet mee was, Olke miste haar nu al.

Kasteel van Dracula

David en Mara bezoeken het kasteel van Dracula. Ze komen bij de masterbedroom en David zegt: "Hier gebeurt het dus." Ik verwacht dat hij Mara ter plekke in haar nek bijt, maar nee.

Op de trap laat hij haar nog wel even schrikken. 'Godsiedorie', wie zegt dat nou? David krijgt steeds meer kriebels. Lekker lachen en leuke dingen doen en ja, hij is verliefd. En jaloers! Een man aan de overkant zou met Mara sjansen. Nou ja, zeg.

Slim aan de wortel

De mannen kletsen aan tafel nog even na. Marc gaf toe dat hij het best wel moeilijk had met drie vrouwen in huis. Olke zei ook dat hij heel zenuwachtig was. Yvon geeft aan dat het ook nog eens de bedoeling is om de vrouwen daar te houden, dat ze niet weglopen.

Met een steek naar Marc, die de bal doorkaatst naar Olke, waarna Yvon Riks er ook op aanspreekt. Riks zegt dat hij het wel even slim aan de wortel had, maar deze Drentse uitdrukking is bij niemand bekend. Wat Riks dan weer verbaast. Slim in Nedersaksische dialecten betekent 'erg', dus Riks bedoelde dat hij het ook erg moeilijk had. Vooral met alle emoties, dus.

Ontpopt tot charmeur

Bij sommigen is het helemaal tot een fantastisch einde gebracht, waarop Herman zegt: "Moet je mij niet aankijken?" Maar natuurlijk is het wel zo dat Herman zich ontpopt heeft tot een charmeur, waar Marc erg jaloers op is en nog veel van leren kan. Herman fleurt helemaal op.

Herman en Fleur zagen elkaar weer voor het eerst na de citytrip bij Fleur thuis, bij haar ouders. Beiden waren erg zenuwachtig voor dit moment. En natuurlijk neem je dan een zelfgebakken taart mee. Maar of het nu zo handig is om tegen je aanstaande schoonouders te zeggen dat het ingescheurde zo hoort, dat betwijfel ik. En dat het gesprek dan ook meteen gaat over zaaiwerk...

In de spiegel

Yvon vindt dat ze er beiden zo anders uit zien. Ja, duh. Fleur zegt dat er iets belangrijks in haar leven gekomen is. Herman denkt dat hij niet veel veranderd is en Fleur neemt hem ook zoals hij is. Maar Herman, je hebt toch zelf al wel in de spiegel gekeken?

In ieder geval in de spiegel van de kapper. Herman noemt de liefde voor Fleur een aardverschuiving en Fleur moet nog steeds huilen als ze het keuzemoment terugziet. De ouders van Fleur zien ze wel samen oud worden en achter een rollator in het bejaardenhuis lopen.

Gevoelens voor een ander

Yvon blikt ook met Riks even terug en Riks merkt terecht op dat hij niet bepaald de boeken ingaat als handige Harry. Tijdens de citytrip kwam hij erachter dat hij eigenlijk wel gevoelens had voor een andere vrouw, waarvan hij eerder dacht dat die gevoelens er niet waren.

Arme Marit. Het was een city girl die in de zomer bij hem gewerkt heeft en wel meer van hem wilde dan salaris. Riks had het wel gemerkt maar dacht dat het niks kon worden. Maar ja, soms merkt je dat je wat mist als het er niet meer is. Meteen schiet mij een liedje door m’n hoofd en heb er ook zo m’n eigen gedachten over.

De telefoon gepakt

Nadat Marit naar huis was en hij nog even heeft geworsteld, heeft hij de telefoon gepakt en haar gebeld. Dan komt even de leo/beo weer naar boven als hij vertelt wat hij heeft gezegd door de telefoon. "Als je er nog zin in hebt, moeten we maar eens om de tafel gaan zitten."

Kan het lomper? De vraag van Yvon aan Nicole verdient ook geen schoonheidsprijs, trouwens. "Didn’t you feel as a leftover?" Gelukkig zag Nicole het juist meer als een keuze voor haar door tegen de andere vrouwen nee te zeggen.

Een romantisch element

Óf ze heeft niet gekeken óf er was geen ondertiteling, maar twee van de drie vrouwen zijn toch echt zelf weggegaan. Maar nadat ze een romantisch element in hadden gebracht, kwam het toch allemaal helemaal goed en zagen we een ontroerde Riks. En ik gun het hem; geloof, hoop en liefde.

Marc vertelt dat hij ook maar gewoon een mens is en dat mensen toch vaak een bepaalde verwachting hebben. Hij vond het nu eenmaal ook erg ongemakkelijk, drie vrouwen in z’n huis.

Een klik

Annekim heeft nooit het gevoel gehad dat hij voor haar zou kiezen maar voelde al vanaf de skypedate dat er een klik was. En onzeker was ze ook niet over Afrika, want ze was natuurlijk al 'thuis'. Marc had de vuurdoop op de verjaardag van Annekim; een bezoek aan de ouders van Annekim in het mooie Twente.

Ze hadden elkaar al een tijdje niet gezien maar ik vond het persoonlijk een beetje een koude begroeting. Marc maakt kennis met de ouders op z’n Marcs, schaapachtig lachend.

Gekke tante

Marc staat er een beetje verloren en onwennig bij. En hoor ik hem nu zeggen dat hij altijd eerst een beetje de 'kat uit de mouw' kijkt? Ik heb echt wel tien keer teruggeluisterd en ook mijn zoon laten luisteren, die meteen zei: "Ha, ha, de kat uit de mouw!"

De ondertiteling gaf 'boom' aan, dus we houden het op 'moum'. Best heftig om gelijk de hele familie in één keer te ontmoeten, inclusief de 'gekke tante'.

Op de trekker

Maar zodra Marc over zijn werk kan vertellen, komt hij een beetje los. En wat doe je als je op een boerderij bent? Natuurlijk even lekker op de trekker scheuren, want die gebruik je in Zambia alleen om kapotte auto’s te slepen.

Marc ziet over vijf jaar wel een kleine rondlopen, waar dat dan ook mag zijn. Ik denk dat over vijf jaar Annekim een eigen wilde dierenkliniek heeft op een eigen stuk land in Afrika, waar Marc samen met de kindjes mag vissen in een zelf gegraven vijver.

Supermooi

David vond Mara bij het lezen van de brieven al het liefst en Mara, besmet door het 'supervirus', vond dat moment 'supermooi' om terug te zien. En ze begrijpen elkaar zonder te praten, dat is pas 'superhandig'!

En dan ontmoet David, of Dave, de vriendinnen van Mara. Even moet hij gedacht hebben dat hij weer op dagdate was. En ze gingen ook iets leuks doen.

Aan de race

Ik ben ook weleens aan de race (pffff, wie wil dit weten?) en dan zit ik ook op een wc-pot, maar racen op een wc-pot had hier een geheel andere betekenis. Iedereen kreeg een badjas en nam plaats op een gemotoriseerde wc-pot om een rondje te rijden.

David vraagt nog voor de zekerheid of er iemand tegen z’n verlies kan, omdat hij dat dus niet kan. Met andere woorden: 'Je moet me wel laten winnen anders ben ik de hele dag chagrijnig.'

Elke week

Onder het genot van een kopje thee met wat lekkers vertelt Dave dat hij nu elke week naar Nederland vliegt omdat hij daar een mooie reden voor heeft.

Als Mara haar studie heeft afgerond en bereikt heeft wat ze wil bereiken, gaat ze met David mee naar Roemenië. Als hij daar nog is, tenminste. Hoe verliefd kun je zijn?! Heel verliefd, dus.

Spiegel voor

Hoe hebben de boeren nu naar elkaar gekeken? David vond de scheet van Herman geweldig. En wat heeft Boer zoekt vrouw jullie gebracht? Herman heeft meer zelfvertrouwen, door de stok achter de deur.

Marc heeft geleerd meer naar zichzelf te kijken doordat hij daarbij gepusht werd. David vond dat er een spiegel voor gehouden werd waarvan hij veel geleerd heeft.

Domme knuppel

Riks vindt dat je jezelf heel goed leert kennen, want hij keek soms naar zichzelf en dacht dan: 'Wat ben ik toch een domme knuppel'. Goh. Boer zoekt vrouw heeft Olke meer zelfvertrouwen gegeven en hij heeft er natuurlijk ook een vrouw aan over gehouden. Het zonnetje komt weer bij hem thuis.

Cupido heeft dus vijf keer raak geschoten, soms met een omweg, soms recht op z’n doel af. Ik wens Olke en Karen, Riks en Nicole, David en Mara, Herman en Fleur en Marc en Annekim een heel lang, gelukkig, liefdevol maar vooral gezond leven toe!

Want samen is niet alleen, samen is een arm om je heen. Lieve mensen, dit was het allerlaatste blog van mij over alle liefdesperikelen tijdens de tweede versie van Boer zoekt vrouw Internationaal.

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor het lezen van mijn schrijfsels en voor alle lieve, leuke, ontroerende, meelevende en soms af en toe bekritiserende reacties.

Dank jullie wel.

Misschien zien we elkaar op de Boer Zoekt vrouw- afterparty in Maarsen op 13 mei!

Groetjes uit Denemarken

Ingrid

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.