Vrouw/Columns & Opinie
1868869812
Columns & Opinie

'Het gevoel van niks waard zijn, is niet echt veranderd'

Eenzaam meisje

Eenzaam meisje

Ik denk dat ik echt op de rand van zelfmoord balanceerde, toen. De teleurstelling dat hij niet kwam opdagen, het verwijt naar mezelf: hoe kon ik zo stom zijn te denken dat zo’n populaire jongen mij leuk zou vinden? Hoogmoed komt voor de val. Zie je wel, stom wijf. De vernedering van die lachende jongens. Het was te erg om waar te zijn.

Eenzaam meisje

Eenzaam meisje

Ik ben ervan overtuigd dat deze actie (en meerdere die me later overkwamen met mannen) mijn zelfvertrouwen de ernstige deuk hebben gegeven waartegen ik tot op de dag van vandaag vecht.

Therapie

En ja, ik weet, ik heb een fantastische partner, geweldige familie, ik heb veel vrienden, ik kan aardig schrijven, ik heb vijftien jaar dagelijks een talkshow gepresenteerd. Maar dat gevoel van niks waard zijn en me vertrapt voelen is er niet echt door veranderd.

Veel aan gedaan hoor, dat wel. Therapie tot in den treure, alle zelfhulpboeken verslonden en het gaat iets beter. Het is nu niet meer zo dat als ik iemand bel en hij neemt twee keer niet op ik meteen denk: 'Oh, die moet mij niet meer.' Dus we maken langzaam stappen voorwaarts.

Verzonnen

Toen ik dus het verhaal las van die Jesse, die naar verluidt deed of hij een Engels meisje leuk vond, haar naar Nederland liet komen en haar vervolgens een appje stuurde met You've been pigged​ ging ik plaatsvervangend door de grond.

Er blijkt een soort spel te zijn waarbij met lelijke, dikke meisjes afspraken worden gefaket. Als die meisjes komen opdagen, krijgen ze dat appje. Inmiddels wordt beweerd dat de betreffende Engelse Sophie het verhaal verzonnen heeft om Jesse zwart te maken.

Ondergang

Eigenlijk maakt het me niet uit. De geesten van zowel Jesse als Sophie zijn volslagen verrot, excusez le mot. Hoe is het mogelijk dat dit soort spelletjes toegestaan worden, dat mensen op deze manier met elkaar omgaan? Is er dan nergens meer iemand die zich bekommert om moraal, om respect, om liefde?

Ik hoop voor Jesse en Sophie dat ze volwassenen om zich heen hebben die hen leren dat deze mentaliteit uiteindelijk zal leiden tot de ondergang van de wereld, tot oorlog en dus tot de ondergang van ons allemaal.

Het maakt mij alleen maar superverdrietig.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.