Vrouw/Opgebiecht
1871714174
Opgebiecht

'Gelukkig is het voetbalseizoen voorbij'

Het zal niemand ontgaan zijn dat Ajax landskampioen geworden is. Mijn vriend heeft vandaag een vrije middag genomen om bij de huldiging te zijn op Museumplein. Hij valt na de Champions League-finale naar eigen zeggen in een 'zwart gat' maar ik ben blij dat die ellende erop zit. Het heeft lang genoeg geduurd.

Laat ik vooropstellen dat ik geen voetbalhater ben, ik vind het zelfs leuk om naar wedstrijden te kijken. Mijn vriend is overigens een 'gewone' man met een keurige kantoorbaan en geen hooligan die zijn club op zijn borst heeft laten tatoeëren en zijn hond heeft vernoemd naar een speler. Maar ik vind hem een doorgeslagen voetbalfanaat en daar ben ik echt een beetje klaar mee.

Geld

Hij is naar iedere wedstrijd in de Champions League geweest en heeft een seizoenskaart voor Ajax. Al zijn geld is opgegaan aan die buitenlandse tripjes en hij is zelfs een keer opgelicht met voetbalkaarten. Hij ging richting de Arena en bleek valse kaarten te hebben gekocht. Dat vond ik uiteraard ook heel erg lullig voor hem. Vooral toen hij vertelde dat hij 1200 euro had neergeteld voor een kaart. Twaalfhonderd! Daar gaat onze vakantie.

Schelden

Ik ben echt niet iemand die zegt dat het maar een spelletje is, maar je kunt ook overdrijven met je voetbalemoties. Die ene keer dat hij dus was opgelicht kwam hij thuis de wedstrijd kijken. Nou, dat heb ik geweten. Ik wil gewoon rustig de wedstrijd kijken maar hij stond in zijn blote bast voor de televisie te tieren. Dan had ik ook nog het geluk dat het die vreselijke wedstrijd was waarin Ajax van Tottenham verloor in eigen huis. Ik heb die avond nieuwe scheldwoorden geleerd en de kat kroop onder de bank van angst. Vervolgens zat hij de rest van de avond met tranen in zijn ogen op de badrand.

Analyse

En denk maar niet dat het de volgende dag vergeten en vergeven is. Hij is twee dagen niet aanspreekbaar geweest en hij verkeerde in diepe rouw. En dat vind ik misschien nog het meest irritant: dat het allemaal zo lang moet duren. Hij heeft bijna iedere wedstrijd live gezien maar gaat ze dan nog honderd keer terugkijken op zijn telefoon. Elke goal, pass of overtreding wordt nauwkeurig geanalyseerd. En dan kijkt hij ook nog naar voetbalprogramma's waar ze de wedstrijd tot in den treure gaan na bespreken. Verschrikkelijk.

Feest

Mijn koelkast ligt vol met sixpackjes bier want vandaag is het dus feest. De feeststemming zal nog even duren bij ons thuis. Nog 1 finale te gaan en dan is het voorbij. Hallelujah!

JIJ OP VROUW

Heb jij ook - anoniem - iets op te biechten?

Stuur een berichtje!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.