Nieuws/Vrouw
1872541822
Vrouw

Netty: Ranomi baalt, maar weet altijd snel de knop om te zetten

De vierde plaats. Het blijft rot om daar te eindigen. Gisteravond kwam Ranomi samen met het estafetteteam in actie en grepen ze net naast het podium. Wat was het spannend en wat zijn we trots!

Maar eerst nog even terug naar gisteren, voordat alle gekte begon. Omdat de zon zich eindelijk voorzichtig laat zien, begonnen Rudi en ik de dag met een strandwandeling. We hadden gehoord dat de olympische fakkel langs ons hotel zou komen, dus we zijn natuurlijk even gaan kijken: een heel spektakel met muziek en allerlei beveiligers die meerennen om te voorkomen dat de vlam dooft. Een mooi voorproefje, want later op de avond zal de olympische vlam aankomen bij de openingsceremonie.

Openingsceremonie

De hele middag stond in het teken van de openingsceremonie. Als extra verrassing vanuit P&G kon onze zoon Chjanoy ook mee dus heel bijzonder om de opening met zijn drieën te kunnen beleven. We werden ruim van tevoren opgehaald met de bus in verband met lange wachttijden vanwege de uitgebreide veiligheidscontroles. De ceremonie was één groot spektakel met een mooie opvoering van de geschiedenis van Brazilië met indrukwekkende licht- en geluidseffecten!

Wat het meeste indruk heeft gemaakt was de presentatie van de verschillende landen. De hoeveelheid landen die meedoen aan de zomerspelen is echt ongelooflijk: de sporters bleven maar komen! Het was geweldig om het Nederlandse team het stadion in te zien lopen, maar de Brazilianen stalen toch wel de show.

Uit hun dak

Prachtig om de Brazilianen in het publiek volledig uit hun dak te zien gaan, toen de Braziliaanse sporters het stadion betraden en bekende oud-sporters de olympische vlag binnendroegen. Geweldig om een keer zo’n openingsceremonie te hebben meegemaakt!

Na een korte nacht zitten we op tijd aan het ontbijt. We hebben van Ranomi gehoord dat er een flinke wachtrij staat bij de ingang van het Olympisch Park en dat we op tijd moeten vertrekken. In tegenstelling tot de dagen hiervoor is het bloedheet. Na een korte wandeling door het park zoeken we verkoeling in een van de restaurants.

Wedstrijddag

In het zwemstadion liepen de temperaturen ook flink op. De wedstrijddag begon met de kwalificatie van de 4x 100 meter vrij. Ranomi zwom niet mee, maar Inge, Marrit, Maud en Femke hebben zich geplaatst voor de finale. Ook zien wij het Australische team een ijzersterke tijd neerzetten. Dat wordt spannend vanavond!

Na een snelle opfrisbeurt in het hotel keren wij ’s avonds terug naar Estádio Aquâtico Olímpico. Vlak voor de race app in nog even met Ranomi: ze voelt zich goed en heeft er zin in. Om vijf voor half 12 duikt Marrit het water in en is de race begonnen. Het was een super spannende wedstrijd, maar helaas leverde het voor de dames een vierde plaats op en dat is natuurlijk zuur.

Olympische finale

Ranomi heeft wel eens gezegd 'Een gewone finale zwemmen is zwaar, maar een olympische finale is echt een vak apart'. Na afloop van de wedstrijd horen wij dat Ranomi natuurlijk flink baalt, maar wel heel tevreden is over haar persoonlijke tijd.

Mooi om te zien dat ze snel de knop weet om te zetten. Wij doen hetzelfde en kijken uit naar de 100 meter vrije slag, die woensdag op het programma staat. Dit is de eerste individuele afstand waar Ranomi in actie komt. Duimen jullie mee?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.