Nieuws/Vrouw
1877094240
Vrouw

Ellie (74): Fruit tot 12 uur, daarna lekker eten en veel water

Voor onze populaire rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen - ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje' - prachtig. Wat is jouw beautygeheim, waarvan ga jij stralen? En wat houdt je jong? Deze week Ellie Brik (74).

Ellie is typisch iemand die op latere leeftijd opbloeide: "Na mijn scheiding in 1999 ben ik gaan werken als freelance journalist en heb heel wat reisgidsen geschreven voor een uitgeverij. Met veel succes, tot mijn eigen verbazing en die van de uitgever.

Dat was een prachtige tijd: elk lang weekend op stap voor de 52 wandelingen per reisgids door Nederlandse, Belgische en West-Duitse dorpen en steden. Later kwamen daar ook interviews en verhalen bij. Sinds een jaar of vier is dat werk afgelopen en werk ik als model. Ik ben heel blij met die opdrachten, die geven me lekker wat te doen."

'Voel' jij je leeftijd?

"Ik voel mij zeker tien à vijftien jaar jonger. Ik heb een dagelijkse routine van minimaal 10.000 stappen en fiets minimaal een uur naar de stad of het strand. Ik haat de sportschool, heb mij al verschillende keren ingeschreven om dan na een aantal maanden toch af te haken.

Ik doe nu elke ochtend mee met Nederland in Beweging of via een app op mijn iPhone aan het programma Seven waarin je in 7 minuten alle spieren aanpakt. Dat kan ik lekker in mijn eigen tijd doen."

Heb jij beautygeheimen?

"Ik denk dat mijn beautygeheim is dat ik nog nooit gerookt heb, amper alcohol drink en veel fruit en groenten eet. In 1986 verscheen het boek Fit for Life en sindsdien houd ik mij daaraan: fruit tot 12 uur, daarna gewoon lekker eten en veel water drinken. Gezond eten is voor mij geen dieetroutine maar meer een levensvisie."

Schatten mensen je vaak op leeftijd?

"Mensen schatten mij meestal tien jaar jonger. Maar eerlijk gezegd ga ik nooit de deur uit zonder lippenstift en mascara, dat helpt denk ik ook."

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Ik vind het mooiste aan mijzelf mijn haar en mijn lach."

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Waar ben je minder blij mee?

"Ik ben minder blij met de littekens op mijn buik na een vervelende operatie. En ik ben minder blij met de kreukels in mijn bovenarmen. Maar die horen nu eenmaal bij mijn leeftijd."

Waar complimenteren mensen jou mee?

"Mensen complimenteren mij qua uiterlijk met mijn haar en qua innerlijk met mijn positieve energie."

Ben je waar je had willen zijn?

"Ik droomde ervan om, net als mijn eigen moeder, een lieve moeder te zijn en dat ben ik ook geworden. Inmiddels zijn mijn dochters 46 en 44 en heb ik vijf kleinkinderen in de leeftijd van 17 tot 5 jaar, met wie ik heel fijn contact heb."

Wat houdt je jong?

"Mijn positieve instelling houdt mij jong en ik ben heel blij met mijn (klein)kinderen en goede vrienden. Ik ben blij met mijn leven in het algemeen!"

Heb je een levensles?

"Mijn levensles is: 'Nooit naar een ander kijken die het beter heeft dan jij, maar tevreden zijn met wat je hebt'."

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke, vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je 50, 60 of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee actuele foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.​​

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.