Vrouw/Praat Mee
1881220315
Praat Mee

Hoeveel open dagen loop jij af bij keuze middelbare school?

"Het is slopend, ik ren me rot." Dat zegt Monique vandaag in De Telegraaf over de open dagen van middelbare scholen die ze afloopt met haar twee zoons die nu nog in groep 8 zitten. "Het is een onrustige en stressvolle periode." Hoe zit dat bij jou? Heb je al een middelbare school uitgekozen voor en/of met je kind?

In Amsterdam moeten ouders de komende drie weken een lijst van twaalf (!) voorkeursscholen inleveren. Dat zorgt voor de nodige stress, zoals Monique beschrijft.

Voorkeuren

Sommige scholen zijn geliefder dan andere in de hoofdstad. Er is een matching-systeem opgezet voor aanstaande leerlingen. Kinderen moeten een lijst met twaalf voorkeuren voor scholen aanleveren.

Op een van de twaalf scholen worden de kinderen uiteindelijk ingeloot. Moeder Monique legt uit hoe onrustig deze weken zijn. Op woensdagen en in de avonduren moet ze naar de open dagen met haar zoons.

Niet elke plaats of gemeente hanteert dezelfde regels qua schoolkeuze. In Den Haag konden ouders tot en met 23 februari voorkeuren doorgeven: zij moesten een top vijf opstellen. In Almere is het de bedoeling dat je je voor 1 maart aanmeldt bij je school van voorkeur.

Praat mee

Hoe pak jij de keuze voor de middelbare school aan met je kind? Waar kijk je naar om een geschikte school te kiezen? Hoeveel open dagen bezoek jij. Bezoek jij het maximaal aantal scholen? En hoeveel keuzes moe(s)t je doorgeven? Laat het hieronder weten!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.