Vrouw/Praat Mee
1881841510
Praat Mee

Hoe heb jij je beste vriend(in) leren kennen?

Het is vandaag de dag van de vriendschap! Een verhaal over vriendschap dat ons op de redactie is bijgebleven, is dat van de vriendinnen Irene Nijbacker en Marjan Christiaans. Zij leerden elkaar kennen bij de bloedbank.

Toen Irene Nijbacker voor het eerst bloed gaf, was ze zenuwachtig. "Naast mij in het kamertje lag Marjan Christiaans, die wist mij gerust te stellen. Ik was bang voor naalden en zij was al wat langer donor.”

Dochters

“We waren wat met elkaar aan het kletsen en kwamen erachter dat we allebei een dochter door IVF ICSI hadden gekregen. Dat was in die tijd nog heel bijzonder. We waren ook nog in hetzelfde ziekenhuis in Gent geholpen en de meiden waren van dezelfde leeftijd. We hadden dus gelijk een bloedband, zou je kunnen zeggen.”

Innige band

"Inmiddels zijn we alweer dertien jaar verder, maar hebben we nog steeds een innige band. Ik heb inmiddels nog een kindje met IVF ICSI gekregen en we zijn allebei gescheiden. We hebben dus het nodige samen meegemaakt. Marjan is ook nog haar vader verloren."

Bloedzusters

"We wonen niet heel dicht bij elkaar, maar zien elkaar toch regelmatig. Haar nieuwe vriend en mijn nieuwe man kunnen goed met elkaar overweg en ze is vorig jaar zelfs getuige geweest op mijn bruiloft. We steunen elkaar door dik en dun. En dat allemaal sinds we beiden een zak bloed gingen geven. We noemen elkaar dan ook 'bloedzuster'!"

JIJ OP VROUW.NL

Heb jij ook een vriendschap die op een bijzondere manier is ontstaan?

Laat het ons weten

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.