Vrouw/Columns & Opinie
1882679953
Columns & Opinie

Nooit meer poepsnuiven Luier-app: uw baby moet verschoond

Nooit meer poepsnuiven

Nooit meer poepsnuiven

Ouderwets de luierkont tegen je neus drukken is binnenkort voorbij. Pampers komt namelijk met een “slimme” luier op de markt die je precies vertelt wanneer je baby verschoond moet worden. Súper handig natuurlijk, want even zelf ruiken of voelen is toch echt niet meer van deze tijd?

Nooit meer poepsnuiven

Nooit meer poepsnuiven

Poepalarm

Een sensor in de nieuwe luiers van Pampers gaat ouders vertellen wanneer baby-lief een schone luier nodig heeft en of je je moet voorbereiden op plas of poep. Nu ligt het misschien aan het darmstelsel van mijn kinderen, maar ik kan vrijwel altijd met zekerheid voorspellen wat er in hun luiers zit. Hiervoor heb ik geen sensor nodig, alleen mijn neus.

De sensor in de luier is slechts een klein onderdeel van het “slimme” systeem van Pampers. Als ouder ontvang je, behalve een poepalarm, ook een berg informatie over het gedrag van je baby. Zo wordt het slaappatroon bijgehouden en krijg je een melding als er een griepje of groeispurt aankomt. Uiteraard mag een driehoeklens waarmee je de babykamer monitort ook niet ontbreken.

Slim systeem?

Met alle data en informatie over hun baby, gaan ouders hun kindje nog beter begrijpen. Maar is dat nodig dan? Want wat kun je als ouder met die informatie? Je hebt echt geen sensor nodig die constateert dat een baby slecht slaapt. De wallen onder je ogen kunnen je dat ook prima vertellen. En een “slim” systeem hoeft mij ook echt niet te vertellen wanneer mijn kind ziek is. Zodra de wangen beginnen te gloeien en het slechte drinken begint, weet ik genoeg.

Overbezorgde ouders

Ik moet er niet aan denken om, behalve de (huil)signalen van mijn baby zelf, óók nog eens data te ontvangen over haar gedrag. Ik zou er bloednerveus van worden. Elke keer als de app iets afwijkends constateert, zou ik in de stress schieten. Waarschijnlijk zou ik vaker de huisarts gaan bellen, alleen maar omdat het “slimme” systeem me vertelt dat er toch echt iets mis is met mijn baby. Ik ben bang dat deze “slimme” luiers er alleen maar voor zorgen dat ouders nóg sneller bezorgd zijn.

Nee, ik bekijk mijn wallen in de spiegel, leg mijn hand op haar voorhoofd en ga nog oneindig vaak mijn neus in de luiers steken, zodat ik zélf mijn baby kan lezen en conclusies kan trekken. Ik hoef echt geen seintje van de een of andere ‘big mother’.

Wat vind jij van deze “slimme” luiertechnologie? Handig of onzinnig? Praat met ons mee op Facebook.

Jij op VROUW?

Zit er ook een opinie in jouw pen?

Klik dan hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.