Vrouw/Mama
1891828944
Mama

Praat mee

’Demonstraties tijdens de intocht kun je kinderen niet aandoen!’

Voor de intocht van Sinterklaas in Eindhoven zijn twee aanvragen voor demonstraties gedaan. Zowel Pegida, voorstanders van Zwarte Piet, als Eindhoven kan het, verbonden met actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) „willen op dezelfde plaats, aan dezelfde route en op dezelfde tijd demonstreren.” Dit jaar lopen er namelijk voor de laatste keer zwarte pieten mee tijdens de intocht van Sinterklaas.

De gemeente Eindhoven is op dit moment bezig met het opstellen van voorwaarden waar de demonstranten aan moeten voldoen. Vorig jaar liep de confrontatie tussen de demonstranten flink uit de hand. Dat wil de gemeente dit jaar voorkomen.

Beide partijen claimen het kinderfeest niet te willen verstoren. „Wij komen niet om een kinderfeest te verstoren, maar om naast de mensen van KOZP te staan. Wij willen hún demonstratie voorkomen. Als zij niet komen, dan wij ook niet”, aldus Edwin Wagensveld, voorman van Pegida. Ook John van de Vorst, oprichter van Eindhoven kan het zegt de demonstratie rustig te willen houden. „We gaan geen slagveld aanrichten op een kinderfeestje.”

Social media

Op social media vraagt men zich af of de intocht van Sinterklaas - een kinderfeest!- wel het juiste moment is om te demonstreren.

Praat mee

Waar ga jij de intocht dit jaar kijken? Op tv? In Eindhoven? In een andere plaats? Durf jij nog met je kind naar de intocht terwijl deze twee demonstraties zijn aankondigd? Of sla jij dit jaar liever over? En de hamvraag... is de intocht - nogmaals: een kinderfeest! - wel het juiste moment om te demonstreren? Waarom niet op een van de andere dagen in het jaar? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.