Nieuws/Vrouw
1892909830
Vrouw

Olga's zoon was verleider in 'Temptation Island': Het is nog steeds aan met Lize

Ken, Olga en Matt

Ken, Olga en Matt

Al jaren - sinds 2002 - wordt Temptation Island in Nederland goed bekeken. Stelletjes kunnen zich opgeven om apart van elkaar gedurende vier weken verleid te worden door knappe vrijgezellen die er eropuit zijn relaties zwaar op de proef te stellen. Dit gaat gepaard met veel drank, gefeest en gezoen met als gevolg zeer intieme beelden.

Ken, Olga en Matt

Ken, Olga en Matt

Juwelier Olga Stoffers-Veneman (62) is moeder van 'verleider' Ken Stoffers en de in Duitsland populaire zanger Martijn - Matt - Stoffers. Ze vertelt hoe het voor haar was om Ken vorig jaar te zien meedoen in de populaire realityserie.

Familie

Toen Ken gevraagd werd door RTL om mee te doen aan Temptation Island kende Olga het programma nog niet: "Ik had er nog nooit van gehoord en ben er dus blanco ingestapt. Ken is uiteindelijk gezwicht voor een maand gratis vakantie in Thailand.

Nadat ik er fragmenten van op YouTube had bekeken, vond ik het geen programma voor onze familie. Ook na de opnames was het erg spannend, want het is natuurlijk nooit zeker hoe het eindresultaat eruit komt te zien; je weet dat er uiteindelijk veel geknipt en geplakt zal worden."

Verliefd

Toch was Olga niet bang voor reacties van buitenaf: "Mijn omgeving kende het programma evenmin maar kende geen vooroordelen. In een eerder televisieprogramma waaraan Ken meedeed, The Next Boy/Girl Band, werd hij redelijk slecht neergezet maar met zijn deelname aan Temptation Island kon hij zijn imago opvijzelen."

Ken was niet in Thailand met de intentie om relaties kapot te maken, zijn eerste insteek was vakantie vieren. Toch liep het anders dan verwacht: hij werd smoor op Lize, één van de meiden die op dat moment nog een relatie had. "Ze zijn nog steeds hartstikke verliefd en het is ook niet zo dat ze elkaar voor het programma al kenden, het is ze echt overkomen."

Seks

Tijdens de opnames had Olga's zoon seks, met Lize, op beeld: "Deelnemers tekenen ervoor dat die beelden mogen worden uitgezonden. Wij vonden het in het begin heel lastig, maar het went wel.

Iedereen vraagt ons wat wij ervan vinden, maar uiteindelijk denk ik er niet veel meer van. Iedereen heeft toch seks? Het was netjes, onder de dekens en ook niet aanstootgevend. Eigenlijk heb je niet veel kunnen zien en in deze tijd gaan mensen daar ook makkelijker mee om."

100%

Wel denkt Olga dat ze het anders had gevonden als zij een dochter had die als verleidster mee deed: "Ik denk wel dat ik dat minder fijn zou vinden. Waarschijnlijk omdat je een meisje meer beschermt dan een jongen. Bij mijn twee zoons denk ik altijd 'Die redden zich wel'. Met meisjes heb je dat minder snel denk ik."

En ook voor mensen met een relatie, lijkt het Olga geen slimme zet om je als stel op te geven: "Ik denk niet dat Ken dan had meegedaan. Ik weet ook niet of je relatie dan helemaal honderd procent is.

Voor ouders wiens zoon wil deelnemen aan Temptation Island zou ik zeggen dat ie lekker moet meedoen als je weet dat ie verder normale bedoelingen heeft. Zeg tegen hem dat ie ervan moet genieten, het leven is maar kort en je bent maar één keer jong."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder (moeder-zoon)verhaal?

Vertel het hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.