Vrouw/Praat Mee
1903533354
Praat Mee

Praat mee

Een kindje op kosten van de baas

Dat je zwangerschapsverlof kunt opnemen, vakantiedagen krijgt of doorbetaald wordt tijdens een dagje ziek thuis, vinden we inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar financiële steun om je kinderwens te realiseren - als arbeidsvoorwaarde - is een minder vanzelfsprekend recht. Investeringsbank Goldman Sachs heeft aangekondigd vrouwelijke werknemers te gaan helpen bij het invriezen van hun eitjes.

De bank trekt daar maximaal 20.000 dollar (ca. 18.000 euro) per werknemer voor uit. In een memo aan alle collega’s valt te lezen dat de maatregel wordt aangeboden zodat ’iedereen op de werkvloer de focus op zijn/haar carrière beter kan managen, terwijl ze tegelijkertijd een gezin starten (...)’. Apple, Facebook en Google steunen hun vrouwelijke staf al langer bij het realiseren van een (verlate) kinderwens.

Praat mee

Wat vind jij: moet het invriezen van eicellen een leuk extra’tje van de baas zijn of is dit iets wat de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer is? En, als jouw baas zou aanbieden te betalen voor het invriezen en bewaren van eitjes, zou je daarvan dan gebruik maken? Praat hier met ons mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.