Vrouw/VROUW magazine
1907091135
VROUW magazine

VROUW Magazine

Klaar voor Halloween met de soep van Rudolph

De soep van Rudolph geserveerd in een pompoen.

De soep van Rudolph geserveerd in een pompoen.

Culi-expert Marjolein: „Mijn zoon vierde zijn achtste verjaardag met Halloween. Ik ging los: ogen uit de feestwinkel en afgehakte vingers (knakworsten met nagels van halve amandelen en ketchup) in de pastasaus, plastic spinnen in het toetje… Zat ik daar met een stel doodsbange jongetjes. De soep van Rudolph uit het kookboek Altijd feest, een jaar lang lekkere recepten was een betere optie geweest.”

De soep van Rudolph geserveerd in een pompoen.

De soep van Rudolph geserveerd in een pompoen.

Ingrediënten pompoensoep recept (4 pers.)

  • 50 g boter
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 800 g pompoenvruchtvlees, in stukken van ± 3 x 3 cm
  • 100 g aardappels, geschild en in stukken van ± 3 x 3 cm
  • 2 l runder- of groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper
  • 50 g pompoenpitten, geroosterd
  • scheutje pompoenpitolie om af te maken

Bereidingswijze pompoensoep recept

Stap 1

Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zonder ze te laten verkleuren. Fruit de gember, kerrie, kaneel en nootmuskaat even mee.

Stap 2

Voeg de pompoen en aardappel toe en schenk de bouillon en witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten heel zacht doorkoken tot alles gaar is.

Stap 3

Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze springen. Bestrooi met wat zout en houd apart. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

Stap 4

Laat de soep nog even doorwarmen en verrijk de smaak op het laatst met een klein scheutje pompoenpitolie en wat geroosterde pompoenpitten.

Stap 5

Hol een pompoen uit en zorg dat de schil vanbinnen niet beschadigd is. Vul hem, totdat je de soep gaat opdienen, met flink heet water zodat de soep straks niet te snel afkoelt.

Deze aanrader komt uit het boek Altijd feest, een jaar lang lekkere recepten, geschreven door Rudolph van Veen en uitgegeven door uitgeverij Kosmos. Dit recept staat momenteel in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Meer VROUW

Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.