Vrouw/Praat Mee
1915909023
Praat Mee

'Alcoholvrije glühwein op het schoolplein? Laat dan maar!'

gluhwein

gluhwein

Met de kerstvakantie op de stoep zijn daar deze week op de meeste scholen ook weer de kerstmarkten en kerstdiners en/of het zingen op het schoolplein. Maar dat uurtje samenzijn met andere ouders - terwijl hun bloedjes binnen dineren - is op sommige scholen niet meer wat het was. Want daar is uit de glühwein de alcohol verdwenen. Goede ontwikkeling of niet? Praat mee!

gluhwein

gluhwein

Dat sommige scholen de kerstborrel opeens alcoholvrij hebben gemaakt stuit op irritatie. "Noem het dan ook geen borrel, want die krijg je dus niet", aldus een geïrriteerde VROUW-collega.

Moslims

En VROUW-collega Marjolein vond de borrels op de school van haar kinderen juist altijd een van de leukste happenings. "Ja er was alcohol in overvloed, maar het is ook een bórrel en een ouder weet toch hoe hij/zij met alcohol hoort om te gaan?"

Een lezeres liet eerder al weten: "Waar is de schoolleiding in godsnaam - mag je dat nog zeggen? - bang voor? Dat we ons gaan misdragen? Je had het hoofd van mijn man moeten zien toen ik hem het mailtje voorlas. Hilarisch. Begrijp me goed, we drinken zelf amper... Maar die bemoeienis! Alcoholvrije glühwein is als lauwe ranja. Gezellig!

Ik vraag mij echt af waarom die beslissing is genomen. Voor welke minderheid nu weer? Moslims? Worden er (on)gelovige mensen gekwetst als er alcohol wordt geschonken? Of vreest de schoolleiding dat we met z'n allen het klimrek onveilig gaan maken? Een zandgevecht gaan beginnen? Wat een betutteling weer, aaarggghhhh!"

Praat mee

Wordt er op jouw schoolkerstborrel nog 'ouderwets' een wijntje gedronken of heerst er een alcoholverbod? Wat vind jij van een alcoholvrije kerstborrel? Of ben jij misschien een schoolhoofd dat het zelf heeft ingevoerd? Zo ja waarom? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.