1916348
Vrouw

‘Rokkenjagen is een onverstandige investering’

Hoe zit het met Benja Bruijning (34) en de liefde? Hij woont weliswaar samen met collega Anna Drijver (34) en speelde talloze prinsen op het witte paard, maar is er nog wel ruimte voor romantiek nu er ook nog een dreumes (1,5) rondscharrelt?

Je speelt vaak in romantische films, nu weer in 'De Matchmaker'. Ben jij een romantische man?

,,Ik ben natuurlijk niet wie ik speel. Acteren heeft voor mij alles te maken met kijken. Ik zoek niet in mezelf naar iets wat mij met het personage bindt. Ik graaf in mijn geheugen naar mensen die ik op een bepaalde manier heb zien reageren en dát speel ik na. Dus ik hoef zelf geen romanticus te zijn."

Wat is het meest romantische dat jij voor Anna hebt gedaan?

,,Ik heb net voor ons een tafel bij Inter Scaldes (heeft drie Michelinsterren, red.) gereserveerd in Zeeland. En daar gaan we zonder onze dochter Lea heen en dan daar in de buurt logeren. Dat vind ik best romantisch, eigenlijk. Ik strooi thuis niet met rozenblaadjes of maak andere grootse romantische gebaren. Anna houdt ook helemaal niet van verrassingen, dus ik houd me ontzettend in, haha!"

Chris, je personage in 'De Matchmaker', is een losbol, een rokkenjager. Jij niet, maar begrijp jij hem?

,,Ja, ik begrijp hem heel goed. Het is heel verleidelijk om je nooit te binden en in alle vrijheid te leven, denk ik. Ik ben weleens jaloers op mensen die dat doen en durven. Maar ik denk ook dat je er uiteindelijk achter komt dat je alle contact met je basis kwijtraakt, en je dan realiseert dat je niets overhoudt.

Voor mij werkt dat soort gedrag dus niet. Ik ben er niet avontuurlijk genoeg voor en denk bij voorbaat al dat ik de deksel op mijn neus krijg. Rokkenjagen is een onverstandige investering die alleen maar leuk is als je het meemaakt. Ik ben daar gewoon te evenwichtig voor. Het lijkt leuk, maar het brengt niets. Dus dan laat ik het verder maar zitten."

Kun jij je wel overgeven aan de liefde?

,,Dat is best een strijd voor mij, want ik verzet me tegen al die emoties. Als al die gevoelens de overhand krijgen, zou ik weleens heel onverstandige dingen kunnen gaan doen. Verkeerde keuzes maken, bijvoorbeeld."

Lees op VROUW.nl hoe Benja zich tóch overgaf aan de liefde voor Anna.