Nieuws/Vrouw
1917641611
Vrouw

Papa, ik lijk steeds meer op jou

Papa, dit liedje van Stef Bos luisterden wij vroeger vaak in de auto en het bezorgt mij nog steeds kippenvel. Of misschien juist wel meer dan ooit.

Want ik lijk steeds meer op jou

Ik denk graag terug aan de momenten dat we samen onderweg waren naar opa en later alleen oma. En ik kijk met weemoed terug op de ritjes in de oranje Citroën die ons van het ene pittoreske dorp naar het volgende brachten.

Misschien ben ik geworden wat jij helemaal niet wou

Maar het meest koester ik onze gesprekken. Ik kan je alles vertellen en nooit vind je iets raar. Zelfs als ik vertel over relatieproblemen met de schoonzoon die je al zes jaar kent, veroordeel je mij (of hem) niet.

Wel breng je me vaak weer op het rechte pad; ik dwaal nog weleens af of dramatiseer de situatie, maar jij hebt het talent om alles met een scherpe bril en van twee kanten te bekijken. Kun je mij dat nog leren?

Maar ik heb dezelfde ogen en krijg jouw trekken om mijn mond

Toen ik van de havo naar het vmbo ging, voelde ik natuurlijk wel dat mama en jij teleurgesteld waren; ik kon beter. En dat was ook zo. En omdat jullie dat altijd hebben geloofd, had ik er alle vertrouwen in dat ik er wel zou komen. En kijk nu eens waar ik ben?

Misschien ben ik nog niet waar je me eigenlijk zou willen: een vaste baan, huisje-boompje-beestje, een diploma op zak. Maar als dat al zo is, heb ik daar nooit iets van gemerkt.

Maar ik lijk steeds meer op jou

Ik heb altijd bewondering gehad voor de manier waarop jij bepaalde situaties benadert. Je denkt overal realistisch over na en wilt altijd alles bespreken. Soms tot het irritante aan toe, maar eigenlijk is dat een eigenschap die ik heel graag van je over had willen nemen.

In mij zit daarentegen iets meer pit. Ik doe dingen die jij nooit zou doen: schreeuwen, mezelf op een ander afreageren. Maar ik merk dat naarmate de tijd vordert, ik steeds rustiger word.

Jij hebt jouw ideeën, ik heb mijn ideeën

Zelfs in de rottigste of moeilijkste situaties blijf jij kalm en vorm je op die manier een rots in de branding. Zoals je de zorg voor je tienjarige dochter op je hebt genomen, terwijl je gewoon een eigen bedrijf, sociale kring, sport en huishouden te runnen hebt. Ik vind het al moeilijk om werk en een relatie te combineren, dus ik vind het maar al te knap hoe jij dit doet.

Je zal dit wel zoetsappig vinden (en dat vind ik zelf ook een beetje), want zo intiem en emotioneel zijn wij normaliter niet, maar papa, ik hou steeds meer van jou.

Vrouw jubileumconcert

Kom je ook naar het waanzinnige VROUW Jubileumconcert op 30 oktober a.s.? Bestel snel je tickets en zing samen met vriendinnen lekker mee met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.