Nieuws/Vrouw
1917670552
Vrouw

Lizz laat met Stichting Feestje kinderen als Mayim echt jarig zijn

Toen Lizz Splinter (23) het verhaal over de gehandicapte Mayim (17) las, brak haar hart: weer een kind dat niet het feestje krijgt wat het verdient. Lizz weet daar alles van, want sinds een jaar runt zij Stichting Feestje. Inmiddels heeft zij al voor ruim honderd zieke en/of eenzame of kinderen ‘de slingers opgehangen’.

Meer kinderen als Mayim

“Mijn plan voor Stichting Feestje ontstond naar aanleiding van een soortgelijk verhaal als dat van Mayim. Ik kwam een berichtje tegen over een autistisch jongetje in Florida dat geen bezoek op zijn verjaardag kreeg. De lokale politie kreeg lucht van dit feit en kwam in actie. Ze vlogen onder meer met een helikopter over het huis om het ventje het nodige spektakel te geven. Geweldig natuurlijk! Ik wilde er iets mee doen. Dit was slechts één voorbeeld. Er moesten meer van dit soort kinderen zijn.”

Viral

“Eens in de zoveel tijd springt er een verhaal als dat van Mayim uit. Dat gaat viral en binnen de kortste keren is het op iedere nieuwssite en vaak ook op televisie te zien. Vanuit het hele land worden initiatieven opgestart, wat natuurlijk fantastisch is. Ik zet me met mijn stichting in voor kinderen die het nieuws niet halen. Voor kinderen die eenzaam zijn doordat ze bijvoorbeeld gepest worden. Of voor kinderen die een gewone jeugd missen omdat ze ernstig ziek zijn.”

Ontroerd

Als we Lizz vragen naar het mooiste feestje dat ze de afgelopen tijd heeft mogen verzorgen, kan ze bijna niet kiezen. “Alle feestjes hebben iets bijzonders. Ik was wel erg geraakt door Fithri, een 9-jarig meisje dat haar verjaardag in het ziekenhuis, op de IC moest vieren. We hebben voor haar een prachtige grote ballon laten verzorgen. Toen ik de foto kreeg opgestuurd van dat kleine meisje dat van oor tot oor straalde, ondanks al haar ellende, was ik wel ontroerd.”

Stichting Feestje

Stichting Feestje

Cadeautje

Mensen kunnen kinderen die wel wat feestelijks kunnen gebruiken, aanmelden bij Stichting Feestje. “Ik heb momenteel zo’n twintig aanmeldingen per maand en dat kan ik net aan, want ik studeer nog. Onze hele garage ligt vol cadeautjes, waar we de kids mee verrassen. En er zijn heel veel mensen die kaartjes sturen. Je zou het misschien niet denken, maar het maakt kinderen helemaal niet uit van wie ze een kaartje krijgen. Alleen het openmaken van de envelop en het bekijken van de afbeelding vinden ze al een cadeautje.”

Extra aandacht

Het is Lizz’ grote droom om haar stichting na haar communicatiestudie naar een veel hoger niveau te trekken. “Ik wil het grootschalig maken en ervoor zorgen dat ieder kind een verjaardagsfeestje krijgt; ik kan niet wachten tot het zover is. Soms geven we iemand extra aandacht. Zo hebben we een DJ-workshop geregeld voor een ontzettend verlegen en autistisch jongetje. En we hebben samen met zanger Danny Diëgo een videoclip opgenomen op een zorgboerderij; met in de hoofdrol kinderen die anders nooit in een videoclip zouden stralen. Ze deden het geweldig, het was zo gaaf om te doen!”

Meer kaartjes!

Dat er inmiddels van alles voor Mayim georganiseerd wordt, juicht Lizz enorm toe. “Maar vergeet ook niet te kijken naar je omgeving. Is er een kindje in de klas van je zoon of dochter dat gepest wordt? Of buitengesloten? Stuur dan juist dat kindje eens een kaartje als het jarig is. Een kaartje biedt dé ultieme mogelijkheid om wat mooie woorden op papier te zetten. Er moeten veel en veel meer kaartjes gestuurd worden!”

Mooiere wereld

“Er zijn heel veel schrijnende gevallen die het nieuws niet halen. Als we daar met z’n allen naar omkijken door een kaartje sturen, misschien wel een taartje te gaan eten of een cadeautje voor te kopen, wordt de wereld een heel stuk mooier!”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.