Vrouw/Dagboek van een minnares
1919399181
Dagboek van een minnares

Deel 182: ‘Je kunt niet blijven slapen, dat vindt Josien nooit goed!’

Ik zag de bui al hangen. Dat Josien Mark nu belde vanuit Spanje kon maar één ding betekenen: hij moest zijn dochters ophalen. Ik probeerde de zaak nog te redden met de vraag of zijn schoonmoeder niet op krukken voor de meisjes kon zorgen of dat zijn schoonvader niet kon inspringen, maar Mark begon zijn koffer al in te pakken.

“En ik dan? Ik had me zó verheugd op ons weekendje Parijs!” Ik wist dat ik zeurde, maar ik vond het niet eerlijk dat me dit nu door de neus werd geboord. “Jij mag hier blijven. Het hotel is al betaald. Je moet alleen wel zelf je terugreis regelen,” zei hij. Maar daar had ik geen zin in. Dan zou ik hem alleen maar gaan missen.

Herstel

En dus zaten we even later weer in de auto op weg naar Nederland. Ik baalde verschrikkelijk. Mark belde naar zijn schoonmoeder en hoorde toen dat het herstel wel een paar weken kon gaan duren. Hij moest dus een oplossing zoeken tot Josien weer terug zou zijn.

Kinderlokkers

Ik deed wat suggesties. De naschoolse opvang? Maar nee, Josien was altijd thuis, dus daar maakten ze geen gebruik van. Een kamp? Niets daarvan, Josien was er van overtuigd dat daar allemaal kinderlokkers rondliepen die misbruik van haar kinderen zouden maken.

Kampen

“Wat een onzin,” zei ik geërgerd. “Ik ging als kind elk jaar op kamp en ik vond het altijd geweldig. Over het algemeen waren de begeleiders studenten en ze verzonnen de leukste dingen.

Er bestaan ook kampen waar ze wat kunnen leren, zoals zeilen of programmeren. Is dat niks?” “Nee,” zei Mark. “Misschien als ze wat ouder zijn.”

“Nou dan zit er maar één ding op: zelf vrij nemen.” “Dat kan echt niet,” antwoordde Mark wanhopig. “Ik heb een bomvolle agenda. Kun jij niet op ze passen?”

Twee weken

“Ik?! Ik heb ook een baantje, weet je nog? En denk je dat Josien dit goed zal vinden?” “Dat kan me niet schelen,” zei Mark verbeten. “Het is haar eigen keuze geweest om zo lang weg te gaan. Ik bel Frank wel om te vragen of je vrij kan krijgen. En ik betaal je er natuurlijk voor.”

“5000 euro,” zei ik. “Wat?!” “Ja. Ik wil 5000 euro voor 2 weken. Omgerekend valt dat per uur reuze mee. En na de meivakantie moet je iets anders regelen. Ik ga niet op het schoolplein staan.” En tot mijn verrassing knikte Mark.

Trouwen

Dus zat ik op eerste Paasdag alsnog bij mijn moeder, waar ze zichtbaar blij verrast door was, want ze gaf me een dikke knuffel. “Over twee weken heb je al je geld terug,” verzekerde ik haar en ging bij Henk, mijn zus en haar gezin zitten.

“Ik heb goed nieuws,” zei mijn moeder. “We hebben een trouwdatum gepland!” “Oké,” zei Frederique. “Jullie trouwen toch wel op huwelijkse voorwaarden hè?”

“Is dat nu echt het eerste wat je kunt zeggen?” Ik zag de tranen in de ogen van mijn moeder en was blij dat ík nu niet eens degene was die de sfeer verpestte.

Ik was benieuwd hoe dit verder zou gaan, maar besloot me er verder niet mee te bemoeien. Als mijn moeder per se in die gladde praatjes van Henk wilde geloven, moest ze dat maar doen. Bovendien was ik er van overtuigd dat Frederique dit niet zomaar zou laten gebeuren. Daar was ze te veel jurist voor.

Dinsdag

En toen was het dinsdag en stond ik ’s morgens vroeg op de stoep van Marks huis. Hij deed open. “Wat heb je een grote tas bij je?” “Ja, kleren voor de hele week!” “Je kunt hier echt niet blijven slapen, hoor. Dat vindt Josien nooit goed.”

Hagelslag

Zuchtend ging ik naar binnen, waar de meisjes met lange tanden achter een bord havermout zaten. Mark kuste hen en ging er toen snel vandoor. “Kom jij op ons passen?” Isa keek me vorsend aan. “Mijn mamma vindt jou stom.”

Ik reageerde niet. “Zal ik iets anders voor jullie maken? Een boterham met hagelslag?” “Dat eten wij niet,” zei Isa vinnig. “Suiker is ongezond! Mag ik op de iPad?”

Op dat moment begon Evy te gillen dat het háár beurt was om op de iPad te gaan. Ik keek op de klok. Het was pas half 9 en ik werd nu al gek. “Evy, jij mag op de iPad en dan mag jij op mijn laptop, Isa.”

Telefoon

En terwijl ik de tafel afruimde, voelde ik mijn telefoon trillen. Ik kreeg een vriendschapsverzoek van Tom, de aantrekkelijke, maar eveneens getrouwde man die ik vorige week in een café had leren kennen.

Hij begon meteen tegen me aan te kletsen via Messenger. ‘Hoe gaat het? Had je een leuk Paasweekend?’ Ik legde hem uit dat het weekend anders was verlopen dan ik had gehoopt en dat ik nu met twee kleine meisjes zat die elkaar voortdurend in de haren zaten.

Wiskunde

‘Waarom ga je niet naar het strand? Het wordt prachtig weer. Dan komen we elkaar toevallig tegen en ken je mij nog van school.’ ‘Moet je niet werken dan?’ ‘Nee, ik ben leraar. Wiskunde. En dus héél goed met kinderen.’

Ik twijfelde. Moest ik dan met hen in de tram en trein? Dat leek me verschrikkelijk. Maar toen bedacht ik ineens iets.

Jaloezie

‘Isa, waar staat de auto van mamma?’ Isa wees uit het raam naar een gloednieuwe Audi A5. Ik voelde een steek van jaloezie. Mark zeurde tegen mij al over 5000 euro. Wat zou dit ding kosten? Minstens tien keer zoveel.

Ik stuurde de meisjes naar boven om zich aan te kleden en hun zwemspullen te pakken en zocht in alle laatjes naar de autosleutel. Hebbes.

Fietser

Een half uurtje later reed ik de straat uit. De meisjes maakten alwéér ruzie, deze keer over de zonnebril die Evy ophad en die volgens Isa van háár was. Ik keek even achterom en toen gebeurde het. Waar kwam die fietser nu ineens vandaan? En hoe kon één fiets zóveel schade aan de voorkant van Josiens auto veroorzaken?!

Als eerste een seintje als er een nieuwe aflevering van Dagboek van een Minnares online staat?

  • Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:
  • Zet het nummer 06-13651435 in je contacten
  • Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.